Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Dobbelt så mange skoler får delta

Regionene bidrar med midler slik at enda flere skoler kan bli med på Kast ballen til høsten.

- Interessen for Kast ballen har vært over all forventning. Vi hadde i utgangspunktet plass til 300 skoler, men takket være at regionene har spyttet inn midler kan dobbelt så mange delta. Nå får 601 skoler være med på Kast ballen, sier utviklingsmedarbeider i Norges Håndballforbund, Aina Anfinsen Westgaard.

Tiltaket er initiert og finansiert av Norges Håndballforbunds samarbeidspartnere. Takket være de vil barn over hele landet få prøve seg på håndball i løpet av Kast ballen-perioden.

- At vi kan få vist frem idretten vår på så mange skoler er helt fantastisk. Vi må ta vare på denne muligheten, og vi gleder oss stort til høsten, sier Westgaard. 

Kast ballen er et nasjonalt tiltak med mål om å introdusere flere barn til lek med ball. 34 000 håndballer skal sendes ut til skoler i hele Norge, og i uke 37, 38 og 39 vil alle skolene som deltar bruke ferdige undervisningsopplegg i kroppsøvingstimene, slik at barn i 1. – 3. trinn får en introduksjon til lek med ball og håndball på skolen.

- Målet er at elevene skal oppleve mestring og lek med ball, og at de tar med seg de morsomme øvelsene ut i friminuttet.  Vi håper at dette kan vekke håndballinteressen hos barna og bringe noen nye håndballspillere til klubbene rundt om i landet, sier Westgaard.

- Vi ønsker å arrangere Kast ballen hvert år og vil oppfordre skolene som ikke fikk plass i år til å søke igjen neste år.

Gledelig respons i regionene

Kast ballen-ansvarlig i region Nord, Toril Carlson, melder om svært positiv respons fra skolene i regionen.

- Responsen fra skolene har vært langt over det vi hadde forventet med 214 påmeldte skoler, godt fordelt i regionen vår. Dette forteller oss at Kast ballen var midt i blinken akkurat nå. Jeg har vært i kontakt med endel av skolene, og de gleder seg enormt til å kaste ball og setter stor pris på å få være med.

Også i region Innlandet har responsen vært over all forventning.

- Rektorer som vi har pratet med er veldig positive til tiltaket og gleder seg til å delta. Det har vært stor pågang fra skoler i Innlandet og over 50 % av skolene får muligheten til å delta i Kast ballen i år, sier seksjonsleder for spill og trening i Innlandet, Børge Brown.

Som en del av Kast ballen har klubber i de ulike regionene kunnet knytte seg til tiltaket. Barn som ønsker å spille håndball også utenfor skolen, kan komme på trening hos en klubb i nærområdet.

- De fleste klubbene er opptatt av rekrutteringsarbeid, og dette gir en boost. En del klubber i de mindre områdene jobber spesielt for å få opp håndballinteressen, og har derfor gitt uttrykk for at Kast Ballen er midt i blinken, sier klubbrådgiver i Innlandet, Maria Vikan Opheim.

I region Nord har enkelte klubber selv tatt kontakt med skoler i sitt nærområde med oppfordring om å melde seg på.

- Klubbene ser dette som en meget god hjelp til rekruttering i egen klubb. De er engasjerte og mange har selv tatt initiativ til å få skoler i sitt nærområde til å melde seg på. Dette gjør at klubbene får en flying start på rekrutteringen etter et år med pandemi. Vi har også tatt med skoler i områder der det ikke er håndballaktivitet i dag, så kanskje  Kast ballen kan skape nye håndballmiljøer i regionen vår, sier Carlson.

Les mer om Kast ballen