Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Vidar Ruud, NTB

Braseth og Sundet tar IHF-graden

Dommerparet Eskil Braseth og Leif André Sundet reiser til Georgia for å ta IHF-graden.

Eskil Braseth og Leif André Sundet er invitert til å delta på kurset Global Referee Training Programme (GRTP) som blir holdt i Tbilisi, Georgia fra 14.-19.juni. Dermed har dommerparet mulighet til å slutte seg til Lars Jørum og Håvard Kleven som det andre paret i Norge med den høyeste dommergraden.

- Å forsøke å ta IHF-graden er et stort mål vi har jobbet mot lenge. Vi er derfor glade for å få muligheten til å ta kurset i Tblisi, Georgia. Vi vet det kommer til å bli utfordrende ettersom koronasituasjonen har gjort det utfordrende å forberede seg optimalt, men vi har gjort det vi kan og har stor tro på at vi skal klare det, forteller Braseth.

Kurset avholdes i forbindelse med IHF/EHF Trophy for menn, og kampene i turneringen vil bli brukt til trening, evaluering og analyse av dommerne som deltar på kurset. Dommerne vil også bli testet i regelkunnskap og fysisk form.

- Vi har vært i Georgia på et yngremesterskap før, så alt blir ikke helt nytt, men det er en ny setting og det gjelder å være påkoblet fra start. Vi er også spente på hvordan koronasituasjonen vil påvirke turneringen og oppholdet. Det blir nok en del testing og begrensninger, men det er jo likt for alle. Vi gleder oss veldig, og vi skal gjøre alt vi kan for å lykkes i å ta det neste store skrittet i dommerkarrieren, sier Braseth.