Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Vidar Ruud, NTB

Braseth og Sundet bestod IHF-graden

Dermed er de det andre paret i Norge med den høyeste dommergraden.

Eskil Braseth og Leif André Sundet deltok på kurset Global Referee Training Programme (GRTP) i Georgia fra 14.-19. juni. Der ble de testet i kampdømming, regelkunnskap og fysisk form.

- Det er en glede og lettelse å ha oppnådd IHF-graden. Det føles veldig godt, og det gir oss en bekreftelse på at det er verdt alt det harde arbeidet og prioriteringene vi har lagt ned over flere år, sier Braseth og Sundet.

Dommerparet er nå det andre paret i Norge med den høyeste dommergraden, sammen med Lars Jørum og Håvard Kleven. Med IHF-graden får de mulighet til å delta på mesterskap i regi av Det Internasjonale Håndballforbundet (IHF).

- For vår del dreier det seg om U-VM neste år. Vi må imidlertid vise at vi fortjener å bli nominert og det skjer ved å løse de oppdragene vi får av EHF på en god måte. Vi har vært gjennom en sesong med få oppdrag ute i Europa grunnet pandemien og reiserestriksjoner, og håper derfor på flere muligheter neste sesong.

- Målet for den kommende sesongen er å bli nominert til flere kamper i Champions League for kvinner og European Handball League for menn, og etter hvert stabilisere oss på det nivået. Forhåpentligvis blir vi nominert til yngre-VM neste sommer og får anledning til å vise oss frem der.