Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Harstad HK J11. Stående fra v. Julie Winje Kristoffersen, Mathea Simonsen, Emma Sofie Steen-Pettersen. Sittende fra v. bakerst: Malin Helene Ørjansdatter Nilsen, Henriette Nylund, Rose Elea Reppen. Sittende fra v. fremst: Marie Kristoffersen Johansen, Amalie Jensen, Tilde Sofie Karlsen, Camilla Stene-Sørensen
Harstad HK J11. Stående fra v. Julie Winje Kristoffersen, Mathea Simonsen, Emma Sofie Steen-Pettersen. Sittende fra v. bakerst: Malin Helene Ørjansdatter Nilsen, Henriette Nylund, Rose Elea Reppen. Sittende fra v. fremst: Marie Kristoffersen Johansen, Amalie Jensen, Tilde Sofie Karlsen, Camilla Stene-Sørensen
Foto: Harstad HK

«Årets varmeste lag» er kåret

Harstad HK J11 og Havdur IL G12 er vinnerne av konkurransen i regi av House of Yarn.

Markedsføring av House of Yarn, samarbeidspartner av Norges Håndballforbund.

For å feire det nye samarbeidet mellom House of Yarn og Norges Håndballforbund, ønsket garngrossisten å dele ut 25 000 kr til to håndballag som kunne krone seg med tittelen «Årets varmeste lag». For å bli med i konkurransen måtte lagene fortelle hva de gjorde for å fremme inkludering, samhold og idrettsglede, og for å vise respekt og begeistring, både på og utenfor banen.

Harstad HK J11 og Havdur IL G12 gjorde nettopp det, og nå er det klart at de er de heldige vinnerne av konkurransen!

Harstad HK J11

Trener Monica Lindstrøm var en av flere som nominerte Harstad HKs J11-lag i konkurransen. Som trener er hun opptatt av at spillerne skal se hverandre og skape samhold seg imellom. Jentene har blant annet en fadderordning for nye spillere, de inviterer hverandre med på ting, gjerne aktiviteter som er gratis, har foreldre som stiller opp, og er opptatt av å ta vare på hverandre.

Hvordan er det å bli kåret til Årets varmeste lag?

Det er en annerkjennelse for den jobben vi gjør. Spesielt som trener er det veldig stort å se at man er på vei i riktig retning. I tiden som vi er i nå, ser vi viktigheten av samhold og at det å lære ungene å se hverandre for hvert enkelt individ er så viktig. Så det at vi vant var egentlig bare en kjempestor annerkjennelse på at vi gjør den jobben vi skal gjøre. Det er fantastisk.

Hvorfor er det så viktig for dere å jobbe aktivt med inkludering?

Grunnen til at jeg skrev inn var fordi vi var på tur over til en øy der vi kunne leke litt, og på ferja var det ei som skulle ta på seg ullundertøy. Hun sto der og var litt usikker på hva hun skulle gjøre, og da så jeg ei av jentene gikk bort og sa at hun kunne bli med. Bare det å se at de gjør det uten at de blir fortalt at de skal gå sammen med henne, gjorde at jeg tenkte over hvor fantastisk ungdom vi egentlig har. Jeg er så stolt av den gjengen.

Hvordan reagerte spillerne på at dere vant?

Vi hadde avslutning på fredag med overnatting i en stall. Egentlig hadde jeg sett for meg at jenter på 11 år hadde jublet over at vi vant 25.000, men da jeg sa det, så bare måpte de alle sammen. De var helt sånn: «Er det sant?». Jeg hadde sett for meg litt jubel, men det ble helt stille.

Hva skal dere bruke pengene til?

Det første spillerne foreslo var å gjøre noe med hallen. De tenkte med en gang på klubben og idrettshallen, så vi lo littgrann av det, men jeg sa at pengene skulle gå til dem. Da begynte de å prate om å bruke det på en turnering. Det koster jo litt å reise i Nord-Norge, og foreldrene begynte umiddelbart å tenke på hvor mange vafler de måtte steke eller hvor mange flaskeinnsamliger vi måtte hatt for å samle inn de pengene. Så det var absolutt en boost for et ungt lag som skal ut å reise om noen år.

Havdur IL G12

Ann-Evy Helleberg er trener for G12 på Havdur Idrettslag. Kommende sesong må laget slå seg sammen med spillere fra årsklassen under, og de har allerede begynt å trene sammen. Ifølge Helleberg har guttene vært gode på å inkludere sine nye lagkamerater både på og utenfor banen. Derfor nominerte hun de.

Hvordan er det å bli kåret til Årets varmeste lag?

Det var en ren glede og helt fantastisk. Jeg har foreløpig kun lagt det ut på Spond til guttene, men vi har trening i morgen, så da gleder jeg meg til å snakke med dem. Jeg er trener for to lag og jeg tenkte at disse guttene, de har virkelig stått på denne sesongen, så jeg ønsket å nominere de. Det har vært tøft med Covid-19 selvfølgelig, og i tillegg er det å samarbeide med andre lag ikke alltid like populært, men jeg synes de har tatt det på strak arm og vært så gode.

Hvordan jobber dere med inkludering?

Vi jobber alltid med inkludering i laget, og de har blitt et veldig bra lag. De er gode på å spille på sine ferdigheter og flinke til å tenke at: «Jeg kan ikke dra en langpasning, men det vet jeg at han kan, så da kaster jeg ballen til han.» De er flinke til å forstå hverandre og hverandres ferdigheter, og de spiller hverandre gode. Det yngre laget er mer spredt i ferdigheter, og allikevel er spillerne så tålmodige og flinke til å inkludere alle sammen.

Hva skal dere bruke pengene til?

Vi hadde veldig lyst til å lage til en lokal treningsleir i våres, men det fikk vi ikke gjennomført. Nå tenker jeg at det kan være en fin idé å gjøre det sammen med kullet som er yngre, at vi rett og slett tar de med oss og lager en fin helg med overnatting, trening og sosiale aktiviteter. Vi spiller på det å ha det gøy sammen. En liten del av summen går til Havdur Håndball for å støtte klubben. Turnering vil vi jo også reise på. Det er mange muligheter! Vi vil bruke det på noe som kan dyrke laget.

20210608 Havdur G12.jpg

Foto: Havdur IL