Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Johanna Fossum gjorde en viktig jobb som Norges målvakt.
Johanna Fossum gjorde en viktig jobb som Norges målvakt.
Foto: Svein André Svendsen

Åpningsseier i Scandinavian Open

Juniorjentene (LK02) vant den første kampen i Scandinavian Open mot tidligere EM-vinner Ungarn 25-23.

Etter drøyt et og et halvt års spilletørke var det mye nerver og spenning knyttet til kveldens åpningskamp i SOC, Scandinavian Open, som i disse dager avholdes i Danmark. Når EM-vinner fra to år tilbake i tillegg står på motsatt banehalvdel smakte seieren ekstra godt - når den endelig var i havn.

Juniorjentene har arbeidet mye med forsvarsspill den siste tiden. Terpet, sett på video, justert, vurdert, prøvet og feilet. At nettopp forsvarsspillet var avgjørende i en kamp som denne varmet selvsagt landslagstrener Tore Johannessens hjerte:
- Hovedessensen som gjorde at vi vant i dag var godt forsvasspill. Og bakerst var Johanna veldig viktig for oss.
Spesielt i den første omgangen var Johanna Fossum en viktig spillebrikke i det norske forsvaret. 

Også fremover var det mye bra. Tore Johannessen drister seg til å si at det i perioder var veldig bra. Mot slutten av den andre omgangen ledet Norge komfortabelt med fire mål før Ungarn plutselig hentet frem uante krefter. I løpet av få minutter var Ungarn på side med Norge, og det var først i det siste spilleminuttet at Norge scoret det siste - og avgjørende - seiersmålet. 

 

FAKTA
Scandinavian Open
Norge – Ungarn 25-23 (12-10)
Idrætscenter Vendsyssel

Norge LK02
Rikke Midtfjeld, Aker Topphåndball 4; Sofie Celius, Reistad IL 3; Maria Bergslien Gald, Fyllingen 3; Silje Alvestad, Follo HK Damer 3; Martine Kårigstad Andersen, Våg IK 2; Fanny Skindlo, Grane Arendal 2; Ronja Tjelmeland Vesterøy, Storhamar HB 2; Camilla Hennig-Olsen, Randesund IL 1; Frida Brandbu Andersen, Fredrikstad BKL 1; Annmalie Lyngås Skjelstad, Fjellhammer IL; Johanne Halseth Nypan, Byåsen IL; Johanna Fossum, Sola HK; Henriette Jack Larsen, Fjellhammer IL; Emilie Hellebust, Ullern IF; Avril Mikkelsen Frei, Åsane HB; Lone Sandvik, Storhamar HB; Eline Bratteberg Steen, Fredrikstad BKL og Julie Tovslid, Gjerpen HB.

Toppscorer Ungarn
Mira Vamos og Greta Juhasz, begge med 4 mål 

Utvisninger
Norge 2x2 minutter, Ungarn 2x2 minutter

Les mer om juniorjentene i SOC her.