20210602 Johanna Fossum LK02 Foto Svein André Svendsen 640x360web.JPG
Johanna Fossum gjorde en viktig jobb som Norges målvakt.

Åpningsseier i Scandinavian Open

Juniorjentene (LK02) vant den første kampen i Scandinavian Open mot tidligere EM-vinner Ungarn 25-23.

Etter drøyt et og et halvt års spilletørke var det mye nerver og spenning knyttet til kveldens åpningskamp i SOC, Scandinavian Open, som i disse dager avholdes i Danmark. Når EM-vinner fra to år tilbake i tillegg står på motsatt banehalvdel smakte seieren ekstra godt - når den endelig var i havn.

Juniorjentene har arbeidet mye med forsvarsspill den siste tiden. Terpet, sett på video, justert, vurdert, prøvet og feilet. At nettopp forsvarsspillet var avgjørende i en kamp som denne varmet selvsagt landslagstrener Tore Johannessens hjerte:
- Hovedessensen som gjorde at vi vant i dag var godt forsvasspill. Og bakerst var Johanna veldig viktig for oss.
Spesielt i den første omgangen var Johanna Fossum en viktig spillebrikke i det norske forsvaret.

Også fremover var det mye bra. Tore Johannessen drister seg til å si at det i perioder var veldig bra. Mot slutten av den andre omgangen ledet Norge komfortabelt med fire mål før Ungarn plutselig hentet frem uante krefter. I løpet av få minutter var Ungarn på side med Norge, og det var først i det siste spilleminuttet at Norge scoret det siste - og avgjørende - seiersmålet.