Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Tibor Illyes

Vipers klare for finale i Champions League

Vipers kunne slippe jubelen løs da de tok seg til sin første Final4-finale med 33-30-seier over CSKA Moskva.

Det var to spente lag som møttes på parketten i Budapest. Vipers Kristiansand har vært i Final4 én gang tidligere. I 2019 tok de bronse i Champions League etter å ha slått Metz 31-30. I kveldens kamp møtte de mesterligadebutant CSKA Moskva. Etter to kamper mot CSM Bucuresti sto det 51-51, og CSKA gikk videre med flest scorede mål på bortebane.

Kampen startet bra for Kristiansand-laget, men russerne holdt godt følge. Det var lenge jevnt, men 20 minutter ut i kampen rykket de norske jentene ifra. Solid forsvarsspill og godt angrepsspill med henholdsvis Hanna Maria Yttereng og Henny Reistad i front skapte problemer for CSKA. Til pause stod det 18-12.

Til tross for trøblete perioder for Vipers, og et russisk lag som stadig tok innpå, skulle det vise seg å være tøft å tette ledelsen helt. Katrine Lunde gjorde en god profil med mange flotte redninger, og bidro til en behagelig ledelse store deler av andreomgang. Men 15 minutter før slutt fikk CSKA tre kjappe mål, og ledelsen ble redusert til tre mål. Vipers setter inn støtet og spiller god håndball, og klarer å beholde ledelsen. Henny Reistad skårer sitt tiende mål tre minutter før slutt, og stillingstavla viser 32-27.

Dermed var det så å si avgjort, og Vipers kunne senke skuldrene. Kampen endte til slutt 33-30, og Vipers-jentene kunne endelig slippe jubelen løs. For første gang i klubbens historie er laget i Champions League-finalen.

Den andre semifinalen ble spilt tidligere i dag, der ungarske Györ møtte Brest. Stillingen ble 25-27, og dermed møter Vipers Kristiansand det franske laget Brest, med norske Tonje Løseth på laget, i finalen. Toppscoreren Henny Reistad var fornøyd etter kamp, og gleder seg stort til finalen.

– Nå har vi klart å komme oss til finalen med en bra kamp mot Moskva i dag, så hvorfor ikke gå hele veien? Det hadde betydd alt å vinne med Vipers, og bare det å tenke at vi har mulighet til det, er utrolig. 

Finalen spilles i morgen klokken 18.00, mens bronsefinalen mellom Györ og CSKA Moskva spilles i morgen kl. 15.15.

Kampene går på Viasat 4, og kan også ses på Viaplay.

Kampfakta: 

Semifinale i Champions League. Kampen ble spilt i Budapest i Ungarn.

Tilskuere: 2300 
Toppscorer Vipers Kristiansand: Henny Reistad med ti mål
Toppscorer CSKA Moskva: Polina Vedekhina med syv mål
Utvisninger: Vipers 5x2 minutter, CSKA 6x2 minutter

Se fullstendig kamprapport her

Les mer om Champions League her

Les mer om norske lag i E-cup