Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vipersjentene jubler for sitt fjerde seriegull på rad.
Vipersjentene jubler for sitt fjerde seriegull på rad.
Foto: Tor Erik Schrøder/NTB

Vipers kjempet seg til sin fjerde serietittel

Vipers beseiret Storhamar i seriefinalen i REMA 1000-ligaen og stakk av med sitt fjerde seriegull.

Endelig var det klart for en obligatorisk kamp i REMA 1000-ligaen igjen, og denne gangen selve seriefinalen. De to topplagene, Storhamar og Vipers, har begge gått hele sesongen uten poengtap. Storhamar jaktet på sitt første seriegull, mens Vipers kjempet for sitt fjerde seriegull på rad.

Etter kampens første fem minutter hadde Vipers satt fire mål i Storhamars mål. De rosakledde ledet 5-0 før Storhamar fikk sitt første skudd forbi Katrine Lunde.  Storhamar fikk en god flyt i noen angrep, men Vipers beholdt og økte stadig ledelsen.

Etter 20 minutter spilt ledet hjemmelaget med syv mål. De siste ti minuttene kom Storhamar til flere gode sjanser, men det ble med de syv målene før ferdigspilt omgang. Lagene gikk til pause med stillingen 18-11.

I andre omgang økte hjemmelaget ledelsen, og ti minutter inn i omgangen hadde Vipers økt ledelsen til ti mål. Begge lag kjempet tett i omgangens neste ti minutter, og bortelaget skapte en syv-minutters periode  uten mål for Vipers. Storhamar tettet rommet med et par mål, men det holdt ikke hele veien for de gulkledde. Seriefinalen endte med seier til de regjerende mesterne, Vipers Kristiansand, 34-25.

20200827-Henny-Reistad,-Vipers,-NTB_640x360px.jpg

Henny Reistad ble kåret til beste spiller i Aquarama. Foto: NTB (fra en tidligere kamp)

Vipers vant REMA 1000-ligaen og Storhamar fikk sitt andre sølv i serien. 

Dette sa Storhamars Tonje Enkerud til TV 2 etter kampen: 
– Vi ble egentlig feid av banen, vi var ikke klare fra start. Det gikk alt for fort for oss i dag med det trøkket de hadde, sier Enkerud. 

Dette hadde Nora Mørk å si til TV 2 etter kampen: 
– Det var gøy å spille kamp igjen. Vi visste ikke helt hvor Storhamar stod, men det fant vi fort ut av, sa Mørk. 

– Vi spiller for å vinne, la Mørk til. 

---

FAKTA
Seriefinale REMA 1000-ligaen
Vipers - Storhamar 34-25 (18-11)
Aquarama, Kristiansand
100 tilskuere

Vipers' spillere: Katrine Lunde, Evelina Eriksson, Nora Mørk 7, Henny Ella Reistad 6, Heidi Løke 5, Ragnhild Valle Dahl 3, Vilde Kaurin Jonassen 3, Emilie Hegh Arntzen 2, Malin Larsen Aune 2, Jana Knedlikova 2, Sunniva Amalie Næss Andersen 2, Tonje Refsnes 1, Karine Emilie Dahlum 1, Marta Tomac, June Andenaes, Hanna Maria Yttereng
Storhamars spillere: Tonje Haug Lerstad, Stine Liden, Emilie Margrethe Hovden 5, Guro Nestaker 5, Maja Jakobsen 4, Tonje Enkerud 3, Ann Grete Nørgaard 3, Cassandra Tollbring 2, Sara Rønningen 2, Ellen Marie Folkvord 1, Andrea Holmsveen Moen, Elise Skinnehaugen, Susanne Liberg Amundsen, Moa Amanda Fredriksson, Andrea Landås Gabrielsen, Lone Sandvik
Utvisninger: Vipers 1x2 minutter, Storhamar 0x2 minutter