Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vipers kunne juble for seier i Champions League søndag kveld.
Vipers kunne juble for seier i Champions League søndag kveld.
Foto: Nikola Krstic/Bildbyrån

Vipers er Champions League-mestere

Vipers skrev søndag kveld håndballhistorie da de vant Champions League for første gang.

Sluttresultatet ble 34-28, og Vipers Kristiansand kan med det kalle seg verdens beste klubblag. Etter å ha levert en praktkamp i finalen mot Brest, kunne kaptein Katrine Lunde løfte pokalen for første gang i Vipers-drakt.

- Det er helt sinnsykt. Jeg tenkte at jeg var takknemlig for å spille Champions League i Vipers, og nå står jeg her som mester, sa Nora Mørk til Viasat etter kampen.

Henny Ella Reistad ble kåret til MVP i Final 4, og ble i tillegg finalens toppscorer med 12 mål. 

- Jeg kan liksom ikke helt tro det. Det er fantastisk, og jeg er så stolt av laget, sa ungjenta i intervjuet etter kamspslutt.

Både Vipers Kristiansand og Brest var for første gang på banen i en finale i Champions League. Ikke siden 2011 har et norsk lag vunnet Champions League, men søndag ble det endret.

Gullet i Champions League er en enorm prestasjon etter sesongen Vipers har hatt. 60 karantenedøgn, så godt som bare bortekamper hele sesongen i Champions League og mye usikkerhet rundt om de i det hele tatt har fått kunnet spille kamper, gjør denne prestasjonen enda mer imponerende.

Vipers fikk en best mulig start på kampen, og ledet 5-1 før det var gått fem minutter. For Henny Ella Reistad var søndagens finale den siste kampen i en Vipers-drakt, før turen går videre til danske Esbjerg. Hun viste tidlig at hun ville ha en verdig avslutning for klubben fra Kristiansand, og åpnet friskt med tre mål på like mange forsøk tidlig i kampen.

Brest tok timeout på stillingen 8-3 til Vipers, etter en forrykende start av det norske laget. Det hjalp, og sammen med noen utvisinger for Vipers ble ledelsen kjapt spist opp.

Nora Mørk var i storform, og med en leken underarmsfinte kunne hun sette ballen enkelt i mål bak en sittende Sandra Toft i buret til Brest. Etter 20 minutter med mye bra angrepsspill fra begge lag ledet Vipers 14-11.

Vipers avsluttet omgangen godt, og med en strafferedning signert Katrine Lunde fra den fremtidige lagkameraten Isabelle Gulldén, var stillingen til pause 18-14.

Ole Gustav Gjekstad sa til Viasat i pausen at han var godt fornøyd med den første omgangen, men at det var forbedringspotensial også.

- Vi starter bra, men vi må være litt mer konsekvente og ha bedre intensitet og tempo i forsvar, sa Vipers-treneren.

Det ble en kanonstart på andreomgang også for det norske laget. Først var det Reistad som klistra ballen så langt opp i krysset som overhodet mulig, før Jana Knedlikova kontret inn nok en Vipers-scoring noen få sekunder senere. Vipers ledet 22-15, og drømmen om å få en gullmedalje rundt halsen så mer og mer ut til å kunne gå i oppfyllelse.

Brest var sjanseløse mot det norske laget, og det gikk sakte, men sikkert opp for Vipers-jentene at dette gikk veien.

Med 30 sekunder igjen begynte tårene å trille for Lunde, og Vipers kunne slippe jubelen løs da sluttsignalet gikk og kan nå kalle seg verdens beste klubblag.

Etter kampen var Ole Gustav Gjekstad en glad og stolt mann. 

- Vi har tatt steg for steg hele sesongen. Vi har veldig mange som gjør en god jobb både på og utenfor banen, og jeg er veldig imponert over hele klubben, sa Gjekstad i intervjuet etter kampen.

20213005 Katrine Lunde Vipers_finale_gull_ehfcl Foto NTB 640x360.jpg

Katrine Lunde kunne slippe jubelbrølet løs søndag kveld. Etter kampen var det en glad keeper som satte ord på følelsene til Viasat.

- Jeg hadde tårer i øynene på slutten der. Det er vanskelig å beskrive hva vi har klart nå, det er helt fantastisk, sa stjernekeeperen.

Kampfakta

Champions league kvinner, finale
Brest Bretagne - Vipers Kristiansand
Papp László, Budapest, Ungarn
Tilskuere: 2300
Toppscorer Brest: Ana Gros
Toppscorer Vipers: Henny Ella Reistad, 12 mål
Utvisninger: Brest, 2x2 min, Vipers Kristiansand, 6x2 min

Se den fullstendige kamprapporten

Les mer om norske lag i E-cup

Les mer om Champions League på nettsiden til EHF