Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trener Storhamar
Kenneth Gabrielsen, trener på Storhamar.
Foto: Arve Blystad

Ventetiden er over, i dag avgjøres serien!

– Vi har gått og ventet lenge på dette, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen før seriefinalen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Endelig skal det spilles en obligatorisk kamp i REMA 1000-ligaen  igjen, Storhamar skal kjempe om seriemestertittelen mot Vipers Kristiansand.  Begge lag er uten poengtap, og vinneren står igjen som seriemester sesongen 2020/21.  Ender kampen uavgjort går Vipers foran på målforskjell.

Trener Kenneth Gabrielsen og playmaker Tonje Enkerud har i ukesvis gått og ventet på en avklaring på om det ville bli spilt seriefinale eller ikke.

– Jeg er fornøyd med at vi får muligheten til å få en avslutning på sesongen, sier Kenneth Gabrielsen.  – Vi har trent godt i de tre månedene siden siste obligatoriske kamp 10. februar hvor vi møtte Baja Mare borte. Vi har klart å holde det i gang på brukbart vis, og at vi får mulighet til å spille en siste obligatorisk kamp gjør at vi får en fin avslutning på sesongen, kommenterer han fornøyd.

– Ja, at vi får en avslutning på serien blir bra, supplerer Tonje Enkerud.  – Vi har gått og håpet på kamp i en lang stund nå, så da vi fikk klarsignal er det bare å glede seg til tirsdag, smiler hun.

Hatt bra trøkk

Er dere godt forberedt til denne seriefinalen?

– Vi fikk tidlig beskjed om når muligheten var for å avvikle seriefinalen, og vi har prikket inn 11. mai som den datoen kampen kunne gå på, sier Gabrielsen.  – Når myndighetene først åpner opp for det, så tror jeg ikke vi skal vente for lenge med å spille den kampen, for plutselig kan det bli stengt ned igjen. Så vi er fornøyd med at vi får den kampen 11. mai og det har vi vært såpass forberedt på det de siste tre ukene at det kan skje, så det er helt fint.

Tonje Enkerud forteller at det var vanskelig å holde motivasjonen oppe etter seriespillet ble stoppet og man ikke hadde noe anelse om når neste kamp ble.  – Men i de ukene var vi flinke til å ha varierte treninger og legge inn alternative treningsøkter, forklarer hun.  – Men den siste perioden har vært god og vi har hatt bra fokus.

Store kontraster

Storhamar har i denne tre måneders perioden spilt noen internkamper og lagt så mye kamprelatert inn i treningen som overhodet mulig. Men trener Gabrielsen er veldig usikker på hvordan de ligger an sammenlignet med Vipers som har spilt en rekke tøffe Champions League-kamper de siste månedene.

– Når vi skal møte Vipers på tirsdag, vet vi ikke hvor vi står hen. Hvordan kampen utarter seg, er jeg veldig spent på, innrømmer treneren. 

– Den referansen vi har er sist vi spilte kamp som var 10. februar. De siste tre månedene har vi kun trent og hvor vi står vis a vis Vipers, som har sine referanser fra en god prestasjon mot Rostov Don for under en måned tilbake, det aner jeg ikke.  Det er ganske store kontraster på det.   

Playmaker Enkerud nikker samtykkende til det treneren sier.
– Nå har vi ikke spilt kamp på tre måneder, så det er selvfølgelig en fordel for Vipers ettersom de har vært i tøffe kamper og har hatt det trøkket hele veien. 

Siste kamp i klubben

Tonje Enkerud har spilt ni sesonger på A-laget til Storhamar, og kampen på tirsdag blir hennes siste for Hamarlaget - i denne omgang.  Neste sesong spiller hun for danske Viborg.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det, men det kommer til å bli rart, det gjør det. Jeg var ikke forberedt på at det kunne være min siste kamp for Storhamar da vi var på europatur i Tyskland og Romania i februar, så det er godt å få en ordentlig avslutning nå, sier hun fornøyd.

Foto: Stian Bye Høgsveen

Er det noe som taler til deres fordel i denne kampen?

– Nei, det er egentlig ingenting som taler til vår fordel i det hele tatt, bemerker Kenneth Gabrielsen.  – Vi møter et av Europas beste lag som har hatt sin siste referanse som en fantastisk prestasjon og vi skal til Kristiansand og spille på bortebane.  Så det er ingenting som tyder på at vi har noen fordeler i henhold til den kampen. 

– Vi har hatt god tid til å se på Vipers og de kvalitetene de råder over. Det er vanskelig å forberede seg mot Vipers, som har et stjernegalleri av et lag og har dobbel dekning på alle plasser og har kvalitet uavhengig av hvilke spillere som starter kampen.  I etablert angrep har de individuelle kvaliteter i spillet som er i verdensklasse.  Vi vet vi møter et forsvar som er robust og tett og godt, forklarer Storhamar-treneren.

Tonje Enkerud supplerer:  – Vi har jo sett Vipers spille mot en av de aller beste nå og gjort en god prestasjon der, så det blir viktig at vi har med hodet og er lojal til spillet, ellers blir vi hardt straffet.

Foto: Stian Bye Høgsveen

Men selv om det er formidabel motstand som venter Storhamar på tirsdag, er det ikke tale om at Hamarlaget har tapt slaget på forhånd!

– Det er mulig å bli seriemester, så klart det er det! sprudler Storhamars playmaker. – Det er én kamp og alt kan skje, så det er absolutt mulig, og legger til:

– Jeg håper at vi klarer å ha en god prestasjon, selvfølgelig.  At vi klarer å bite fra oss og at det blir en skikkelig bra kamp.  Det håper jeg virkelig.  Jeg er veldig fornøyd med denne perioden vi har hatt nå med fokus, forberedelser og alt, så da gjelder det å få det ut på tirsdag. 

Trener Gabrielsen sier dette avslutningsvis:

– Vi reiser til Kristiansand på tirsdag for å kjempe om en tittel og vi er inneforstått med at kampen skal spilles før medaljene skal deles ut.  Vi har kvaliteter i laget som har potensial til å gjøre en god kamp.  Det er jeg ikke i tvil om.  Jeg har veldig tru på eget lag og det vi står for.