Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Borussia Dortmund er tysk seriemester for første gang.
Borussia Dortmund er tysk seriemester for første gang.
Foto: Borussia Dortmund/Wolfgang Stummbillig

Tina Abdulla er tysk seriemester

I sin første sesong i tysk Bundesliga ble tidligere Tertnesspiller Tina Abdulla (23) seriemester.

Det ble klart da laget hennes Borussia Dortmund slo SV Union Halle Neustadt 39-22 i seriekamp sist lørdag. Seieren betød at Dortmund er seriemester selv om tre seriekamper gjenstår. 

Dette er første gang den tyske klubben blir seriemester og høyrekant Abdulla har fått en drømmestart på sin proffkarriere.

– Det var sinnsykt kjekt på lørdag, det å få det til med dette laget, det var dritgøy, jubler den tidligere høyrekanten til Tertnes.

Hun fortsetter:  – Det var en syk opplevelse at jeg vinner en tittel i min første sesong utenlands. Det er det man vil med et lag, å vinne titler, så jeg er veldig stolt og glad.  Det er stort for klubben også, det er første gang Borussia Dortmund er seriemester. Vi har vært ganske overlegne i serien, det har vært gøy. 

Tina var på banen i 5-10 minutter i lørdagens kamp, men det var ikke gitt at hun skulle få spilletid da hun har vært uten noen uker på grunn av at hun ble smittet av koronaviruset.

– Jeg fikk korona og har kjent det på kroppen. Det satte meg ut av spill en måneds tid og jeg har ikke helt kommet meg enda. Siden jeg ikke har trent håndball eller trent noe i det hele tatt på litt over en måned, så tok jeg det rolig på lørdag. Jeg var egentlig bare glad for at jeg fikk være med på benken i det hele tatt, forteller hun. 

Husnesjenta Tina Abdulla ble kontaktet av Dortmund i november i fjor. Hun hadde bestemt seg for at hennes fjerde sesong i Tertnes skulle være hennes foreløpig siste, for hun ønsket seg utenlands.

– Da Dortmund kom på banen, syntes jeg at det virket som veldig spennende. De hadde en fin stall, jeg likte spillerne som var her og det virket som det var en bra klubb å utvikle seg i. Og de målsettingene og ambisjonen klubben har, likte jeg, så når alt kom til alt og jeg fikk gjort en total vurdering så virket det som en fin klubb å ta det neste steget i.

– Jeg følte at jeg var klar for å komme meg utenlands, det at jeg skulle ut av Norge var jeg ganske sikker på. Og så var det totalpakken som Dortmund kunne gi, som gjorde at jeg valgte de, forklarer hun. 

20210510 Tina Abdulla.jpg

Foto: Borussia Dortmund

God mottakelse

– Jeg reiste til Tyskland 8. juli og opplevde en kjempefin mottakelse, jentene er supre og jeg har bare hatt det bra siden jeg kom ned, sier hun begeistret. 

– De første ukene var det litt rart for jeg måtte sette meg inn i en ny kultur og det er annerledes treninger. I tillegg kan jeg ikke språket, de fleste treningene gikk på tysk, så jeg måtte virkelig holde konsentrasjonen oppe. Så starten var veldig tøff, men jeg kom greit inn i det etter hvert. Etter bare 3-4 uker så gikk det egentlig veldig bra.

I motsetning til i Norge har seriespillet gått som planlagt i Tyskland gjennom hele sesongen, selv om det i store deler av landet har vært lockdown siden november.

– Serien har gått som planlagt her i Tyskland, så håndballmessig har det vært helt topp. Og det å kunne spille kamper setter man sykt stor pris på.

Får tillit

– Jeg har fått bra med tillit og spilt mye, så egentlig alt i alt er jeg fornøyd med det! Når jeg får spille er jo livet mye bedre, smiler Tina. 

– Vi har et ganske bra lag og jeg får en del kontrascoringer. Jeg har faktisk ikke tenkt altfor mye på forskjellene mellom det å spille i Norge kontra det å spille i Tyskland, har egentlig bare prøvd å utvikle meg som spiller på hver trening og gjøre det jeg skal gjøre i kamp.

Seriemester Abdulla forteller at tilværelsen hun har nå er noe hun har drømt siden hun begynte å spille håndball.

– Jeg nyter det! Men akkurat dette året med korona har lagt en demper på det hele. Men ellers har jeg det fint og trives godt som håndballspiller. 

– Neste sesong satser jeg på at det åpnes opp igjen så jeg kan få besøk og kanskje dra litt oftere hjem og få samlet tanker og hodet. Det er en viktig del av det det også, sier Tina Abdulla avslutningsvis, som har et år igjen av kontrakten med Dortmund.