Kasper Lien scoret to mål for Halden. Dette bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Hans Petter Wille

Spenning i første kvalifiseringsrunde

Kvalifiseringen til neste års REMA 1000-liga for menn er i gang. Andre runde spilles 22.-23. mai.

Tre lag fra REMA 1000-ligaen møter tre lag fra 1. divisjon i kampen om en plass i REMA 1000-ligaen neste sesong. Kristiansand TH vant 1. divisjon og rykker automatisk opp til REMA 1000-ligaen. Lagene som havnet på 2., 3. og 4. plass spiller kvalifisering mot de tre nederste lagene fra REMA 1000-ligaen. Kvalifiseringskampene består dermed av Sandefjord – Follo, Viking Stavanger – Nøtterøy og Halden TH – Falk Horten. Kampene spilles best av tre, og vinneren av hver duell er klar for REMA 1000-ligaen for menn sesongen 2021/22.

Viking - Nøtterøy

Onsdag kveld var det altså klart for første kvalifiseringsrunde, og Viking og Nøtterøy åpnet kvalifiseringen med en spennende kamp. Viking kjempet for å beholde plassen i REMA 1000-ligaen og var i føringen store deler av kampen. Først når det gjenstod 13 minutter, utlignet Nøtterøy på stillingen 20-20. Lagene fulgte hverandre tett, men Viking holdt unna og vant 24-23.

Halden - Falk Horten

Halden tok en komfortabel seier over Falk Horten i kveldens andre kamp. Hjemmelaget kom best i gang og ledet med ni mål til pause. Sluttresultatet ble 35-24, og Halden ligger foreløpig an til å beholde sin plass i den øverste ligaen.

Sandefjord - Follo

Duellen mellom Sandefjord og Follo ble også av det jevne slaget. Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og på det meste var det fire mål som skilte. Sandefjord ledet med to mål til pause, men da det gjenstod et kvarter, tok 1. divisjonslaget Follo føringen og vant til slutt 32-29.

Neste runde spilles 22. og 23. mai. Om det eventuelt må spilles en tredje kamp så skal den spilles innen 26. mai.