Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Det var et yrende folkeliv i Trondheim i januar 2020, da Norge sist var delarrangør av VM.
Det var et yrende folkeliv i Trondheim i januar 2020, da Norge sist var delarrangør av VM.
Foto: Vidar Ruud / NTB

Skandinavia søker EM i fellesskap

Norge, Sverige og Danmark ønsker å arrangere Håndball-EM sammen i 2026 og/eller 2028.

Dette er første gang de tre nasjonene sammen søker om å få arrangere Håndball-EM (EHF EURO). I søknaden fremgår det at de skandinaviske landene ønsker å være vertskap for ett eller flere av europamesterskapene, i 2026 og 2028.

Søknaden er levert til Det europeiske håndballforbundet (EHF) under navnet «Scandinavia Connect». De tre landenes mål er å arrangere to mesterskap som vil kjennetegnes av nytenking. Det vil bli lagt vekt på å utnytte hvordan idrett kan tilgjengeliggjøres for publikum gjennom ny teknologi.

Alle tre landene har bred erfaring fra å huse mesterskap. De tre nasjonenes håndballpresidenter er stolte av å gå sammen om søknaden.

- Håndball står sterkt over hele Europa, men vi kan også forsterke vår posisjon. Medlemmene av den europeiske håndballfamilien, store som små, bør jobbe tettere sammen for å dele erfaringer, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

- Og selv om vi allerede i dag opplever et oppsving i engasjement gjennom sosiale medier, så kan vi ikke la være å jobbe ytterligere med å finne nye måter for å engasjere nye målgrupper på tvers av kontinentet. «Scandinavia Connect» handler i bunn og grunn om å bygge en mer robust framtid for sporten vår, sier Lio.

Hvilke arenaer som får huse mesterskapene i Norge er ikke bestemt, men for 2026 er Bærum/Oslo, Stavanger og Trondheim aktuelle vertskapsbyer. Dersom tildelingen gjelder kalenderåret 2028, er også Bergen en kandidat, i tillegg til de tre øvrige byene.

I mesterskapet for menn vil Norge kunne få to innledende puljer. Finalespill skal da gå i Danmark. I mesterskapet for kvinner vil Norge i tilfelle få to innledende grupper, en hovedrunde og finalespillet, med sistnevnte godbit tiltenkt det planlagte nasjonalanlegget for håndball, som ønskes etablert innenfor skallet av nåværende Telenor Arena.

- Tida er moden for at Skandinavia jobber sammen. Vi tror vi kan bygge videre på den positive bølgen vi ser i sporten vår, sier danskenes håndballpresident Per Bertelsen.

- Ønsket om å finne bærekraftige løsninger på tvers av hele samfunnet er veldig tydelig over hele Skandinavia. Å koble den skandinaviske tilnærmingen - og erfaringene fra bærekraft - sammen med europeisk håndball, er virkelig verdifullt, sier Frederik Rapp, håndballpresident i Sverige.

For mer informasjon, kontakt:
Erik Langerud
Generalsekretær
Norges Håndballforbund
Tlf.: 915 84 953