NM-finale 2021 cupmestere
Vipers Kristiansand kunne juble for sitt fjerde strake NM-gull.

Vipers sikret seg nok en kongepokal

Vipers Kristiansand tok sin fjerde strake cupfinaleseier da de lørdag ettermiddag vant 29-16 over Sola.

Det var seiersdans, smil og latter da Vipers fikk utdelt gullmedaljene som bevis på at de nok en gang er norgesmestere.

Seieren gjør at Vipers også denne sesongen tar "the double", og vinner både serien og cupen i Norge.

- Det er en del å sette fingeren på, men dette gullet smaker veldig godt, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til TV2 rett etter kampslutt.

Jevn førsteomgang

Det var endelig duket for cupfinalen for kvinner, og det var gledelig å se at tilskuere fra begge lag var på plass i Stavanger idrettshall snaue fem måneder etter at kampen egentlig skulle blitt spilt.

Det var stor forskjell på antall kamper lagene har hatt de siste månedene. For mens Vipers har spilt Champions League og senere i måneden skal ut i Final Four, har ikke Sola spilt en kamp siden 10. januar.

Henny Ella Reistad fikk æren av å åpne ballet i Stavanger Idrettshall, i det som var en jevn åpning på kampen. Sola-trener Steffen Stegavik tok timeout midtveis ut i den første omgangen på stillingen 8-4 til Vipers. Da hadde de rosakledde satt fem baller på rappen bak Sola-keeper Kimberley Ewanovich.

Sola sto godt i forsvar og viste at de hadde planer om å gjøre denne finalen spennende. I tillegg sto nevnte Ewanovich, som egentlig la opp som håndballspiller for ett år siden, meget godt bakerst for de gulkledde.

NM-finale Vipers mot Sola
Solamålvakt Kimberley Ewanovich. Foto: Carina Johansen/NTB

Til pause var stillingen 10-8 til Vipers, og omgangens toppscorere var Henny Ella Reistad for Vipers og Kristiane Knutsen for Sola med tre scoringer hver.

Gro Hammerseng Edin var i pausesendingen til TV2 imponert over innsatsen til Sola i første omgang.

- Både offensivt og defensivt har Sola gjort jobben. De har fulgt kampplanen, og virkelig presset Vipers i denne finalen.

Vipers tok kommando i den andre

I andreomgang startet Vipers og Nora Mørk i et forrykende tempo. Mens det ble én scoring på tre forsøk i førsteomgang, tok det ikke mer enn fem minutter før Mørk hadde scoret tre på tre i den andre.

Vondt ble til verre for Sola, da toppscorer for sesongen Malin Holta dro på seg sin tredje tominutter og med det rødt kort etter 40 minutter. Da var stillingen 17-10 til laget fra Kristiansand.

Sola reduserte til 13-17, men spenningen ble kortvarig. Med fem minutter igjen ledet Vipers med ni mål, og gullfeiringen kunne så smått begynne på benken.

Sluttresultatet ble 29-16 og Henny Ella Reistad ble kåret til banens beste spiller.

Reistad var en svært sentral brikke i Vipers-laget som lørdag ettermiddag sikret seg nok en kongepokal. Foto: NTB