Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Silje Solberg kan ta sin første Champions League-medalje i helgen.
Silje Solberg kan ta sin første Champions League-medalje i helgen.
Foto: Bildbyrån

Kan ta sitt første mesterligagull

Klubblaget Gyør har vunnet Champions League-gull fem ganger. Nå kan de ta sitt sjette - og Solberg sitt første.

Det ungarske klubblaget Gyør Audi ETO KC har nærmest vært fast deltaker i Final4 de siste årene. Helgens turnering er intet unntak, og med fire norske landslagsspillere på laget, skal de kjempe om sitt sjette mesterligagull. Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Kari Brattset og Silje Solberg er med i troppen som skal spille semifinale mot Brest Bretagne lørdag formiddag.

- Jeg vet at det er mange sultne jenter som har lyst på gullet. For å klare det må vi fokusere på våre egne arbeidsoppgaver og ha troen på oss selv. Vi har forberedt oss godt, så gjenstår det å nyte atmosfæren, glede oss over at fansen er tilbake og gi alt vi har på banen! Ingenting kommer gratis, og derfor skal vi stå sammen, sier Silje Solberg til handball.no.

Vipers Kristiansand, CSKA Moskva og Brest er lagene som sammen med Gyør har tatt seg til Final4 i årets Champions League. Gyør har siden sesongen 2008/09 vært med i Final4 åtte ganger, og er blant favorittene til å vinne turneringen i år. Men først må de vinne over Brest - laget de har spilt uavgjort mot to ganger denne sesongen. 

- Brest er et lag som er gode i alle faser og har kvalitet på alle plasser. Vi har slitt med de i begge kamper i løpet av sesongen, så vi vet at det blir tøff motstand.

Solberg er det siste norske tilskuddet i Gyør. Hun kom til klubben før denne sesongen etter å ha spilt i en annen ungarsk klubb, Siófok KC, siden 2018. 

- Det har vært en spesiell sesong på mange måter med tanke på pandemien, men jeg har hatt et veldig godt år. Gyør er på alle måter en profesjonell klubb, de har løst pandemien på den beste måte og vi har fått spille alle kamper som skulle spilles. Treningsmessig er jeg i de beste hender, og jeg trives veldig godt.

Og målet for Final4 er klart: 

- Jeg drømmer om et gull, og det hadde vært fantastisk hvis vi klarer det!

Kampprogrammet i Final4:

Lørdag
Kl. 15.15 Györ- Brest Bretagne
Kl. 18.00 Vipers-CSKA Moskva

Søndag
Kl. 15.15 Bronsekamp
Kl. 18.00 Finale

Lørdagens kamper går på henholdsvis V sport + og V4 – søndag på V4. Alle kampene kan også sees på Viaplay.

Les om norske lag i E-cup