Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vipers
Foto: Vipers

Kampen om seriemesterskapet 2020/21

Seriefinalen tirsdag spilles mellom Vipers og Storhamar - begge lagene uten poengtap hittil.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det står noe på spill på tirsdag og det er vi veldig glad for. Vi er fornøyde med at vi får muligheten til å spille om seriegullet. Jeg vil si det er viktig at vi får avsluttet en veldig spesiell sesong med denne seriefinalen.

Foto: Jan Skaregrøm

Også venstrekant Vilde Jonassen er glad for at det blir en kniven-på-strupen kamp om seriegullet.

– Ja, det er veldig bra, sprudler hun. – Storhamar viser masse bra og det er veldig fint at vi får flere gode lag i den norske ligaen. Storhamar har vært der oppe de siste sesongene og blir bare bedre og bedre. Så det at vi kan få lag opp gir oss bedre matching, så det er supert.

Hun legger til:

– Det er så lenge siden vi har spilt seriekamp og vi har håpet på at det skulle bli åpning for denne kampen og vi har trent godt mot denne datoen. Det at det blir en seriefinale gjør at det blir ekstra moro. Vi har ikke fått møtt Storhamar enda, så det blir gøy å matche oss mot dem. Jeg gleder meg, nå har vi ikke fått spilt mot norske lag på mange måneder.  Så det blir stas å møte norske jenter igjen, smiler hun. 

Foto: Sabin Malisevschi

Hjemmekamp!

Vipers Kristiansand har spilt seg frem til Final 4, men det spesielle er at laget den siste tiden kun har spilt ute i Europa. På grunn av koronareglementet til myndighetene har Vipers spilt alle sine hjemmekamper på bortebane. Nå får de endelig et gjensyn med hjemmearenaen Aquarama.

– Det føles som en evighet siden vi spilte i Aquarama! Så det i seg sjøl gjør at vi gleder vi oss mye til å møte Storhamar, sier Endre B. Fintland.  – Og det å spille håndballkamper er det vi trener for hver eneste dag, så det at vi endelig kan spille kamper igjen, er veldig gledelig. 

Vilde Jonassen supplerer: – Siden vi har spilt hjemmekampene våre på bortebane i Champions League, så det blir ekstra gøy å spille i Aquarama.  Selvfølgelig skulle vi ønske at det var med publikum og stor ståhei, men vi tar det vi får og takker og bukker for at det i det hele tatt blir kamp. 

Foto: Jan Skaregrøm

Hva betyr det for Vipers å vinne serien?

– Det betyr masse å bli seriemester! Det er en tittel vi skal kjempe for og ønsker å ha. Så her skal det kriges, for å si det sånn, sier Vilde Jonassen ivrig.

– For oss betyr det å vinne kampen og vinne serien utrolig mye, legger assistenttreneren til.  – Det er det vi jobber mot. Sånn som Storhamar har sett ut i år så har de vært veldig sterke og står med full pott.  De har gjort en god sesong.  Da er det gøy at vi får en kamp som på tirsdag. 

Vipers spiller seriefinale og cupfinale i neste uke.  Og i slutten av mai venter Final 4. Vil dere bruke kampene i neste uke som oppkjøring inn mot Champions League-avslutningen?

– Nei, understreker Fintland, vi tenker først og fremst at nå spiller vi om et seriemesterskap.  Akkurat nå er det det viktigste.  Og det kommer også en NM-finale til uka og vi spiller om en tittel i hver eneste kamp og da er det den gjeldende kampen som vi hele tiden har fullt fokus på. 

Foto: Terje Refsnes

Har dere favorittstempelet?

– Ja, innrømmer assistenttreneren, vi er nok litt favoritter, men jeg vet at Storhamar har trent veldig bra i denne perioden hvor de ikke har spilt kamper og har hatt god trøkk på treninger. Og seriefinalen er over bare én kamp, så det blir veldig spennende.

– Jeg håper vi fremstår som vi har vist de siste gangene vi har spilt kamp.  Da synes jeg vi har virkelig har vist spilleglede og utstråling når vi har fått spille kamper.  Og det håper jeg at vi får vist nå også når vi endelig spiller kamp i Aquarama igjen, sier han. 

– Nå er vi heldig som har fått spille kamper i Champions League, tilføyer Vilde Jonassen. – Vi har fått mer kamptrening i forhold til Storhamar.  Nå vil vi prøve å holde nivået fra de kampene og trøkke til.

Hva slags kampbilde ser du for deg?

– Jeg tror vi får en kamp med to lag som ønsker å vise seg fra sin beste side.  Og jeg tror det blir en fartsfylt kamp både fra Vipers og Storhamar sin side, sier Endre B. Fintland avslutningsvis.