Bronsefinale i Champions League mot CSKA
Stine Bredal Oftedal kunne knytte neven og juble for bronsemedalje i Champions League.

Györ knuste CSKA i bronsefinalen

De norske jentene var toneangivende i 32-21-seieren mot CSKA i søndagens bronsefinale i Champions League.

Sluttresultatet ble 32-21, og Györ slo tilbake etter gårsdagens tap. Den regjerende mesteren sikret seg nok en medalje i Champions League.

Silje Solberg storspilte og hadde hele 7 redninger på 14 skudd, og både Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale noterte seg for scoringer for den ungarske klubben. Oftedal ble toppscorer med 7 mål.

Kristiansen var meget fornøyd etter kampslutt, og uttalte i intervjuet etter kampen at det var deilig å slå tilbake etter lørdagens tap.

- Vi spilte meget godt i forsvar, og det var fint å kunne gi de spillerne som skal forlate klubben et verdig farvel, sa Kristiansen til EHF etter kampslutt.

Györ fikk en pangstart på kampen, og de norske jentene var mye involvert for den ungarske klubben. Oftedal sendte Györ i en 4-1-ledelse etter fire minutter med sitt kjente stegskudd, og CSKA ble tvunget til å ta en tidlig timeout. Oftedal var tydelig revansjesugen etter semifinaletapet, og scoret tre mål og hadde én assist i løpet av de første fem minuttene.

Det ble ikke nevneverdig bedre for CSKA etter timeouten, og Veronica Kristiansen fortsatte scoringsfrekvensen fra lørdagens semifinale. Hun satte en sikker straffe og sendte Györ seks mål foran, på stillingen 9-3. Nevnte Kristiansen scoret de norske jentene sitt niende mål av seksten mulige, da Györ ledet 16-8 like før pause.

Det var overkjøring fra Györ mot et sjanseløst CSKA, og stillingen til pause var 18-8.

Det ville seg ikke offensivt for CSKA i starten av andreomgang heller. Etter seks minutter hadde russerne fortsatt ikke scoret, mens Györ økte ledelsen. Det ble en leken stemning i hallen i Budapest, og Oftedal og Eduarda Amorin vartet opp med en nydelig flyver da Györ gikk opp i en 27-13-ledelse.

Det russiske laget fikk litt bedre flyt utover i omgangen, og det hjalp for det russiske laget at Solberg i storform ble henvist til benken. Mot slutten av kampen tok Györ foten litt av gasspedalen, men ga seg ikke før de hadde scoret 32 mål.

Dermed endte den regjerende mesteren med nok en medalje i Champions League, selv om denne ikke var av gull.