Annonse:
Landslagsmaskotene for Gjensidige
Annonse:
Landslagsmaskotene for Gjensidige

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Erlend Mamelund jubler for scoring mot Egypt i VM i 2009.
Erlend Mamelund jubler for scoring mot Egypt i VM i 2009.
Foto: Darko Bandic/NTB

Erlend Mamelund får Håndballstatuetten

Erlend Mamelund omtales som "Haslums største klubblegende". Nå hedres han med  Håndballstatuetten.

«Haslums største klubblegende». Slik omtales Erlend Mamelund på Haslum HK sine hjemmesider. Det er ikke så rart, når Nadderudhallen var Mamelunds hjemmebane i store deler av karrieren - kun avbrutt av korte opphold i utlandet. Den tidligere bakspilleren kan skilte med 311 kamper og 1632 mål i klubbsammenheng, og han fikk med seg to seriemestertitler og fire NM-titler med Bærumslaget før han la opp i 2017. Etter karriereslutt ble draktnummeret hans fredet i Haslum, og i dag er han en av tre personer som er representert på klubbens "Wall of Fame".

Mamelund har spilt i norsk, tysk, fransk og dansk eliteserie, og for flere av Europas topplag. I løpet av karrieren var han innom HSG Nordhorn, SG Flensburg-Handewitt, FC København, Montpellier HB og THW Kiel før returnerte til Haslum for godt i 2016.

Fra 2005 til 2016 var Mamelund også en del av det norske landslaget. 137 kamper og 354 mål fikk han med flagget på brystet, og han var med da de norske gutta kom på 4. plass i EM i 2016.

- Hva er ditt fremste håndballminne?

- Jeg vil trekke frem landslaget med mange gode minner og mange gode bekjentskaper. Den første landskampen og semifinalen i Polen i 2016 er de største høydepunktene, sammen med vennskapene jeg tar med meg videre i livet.

20161229 Erlend Mamelund Haslum Foto NTB Audun Braastad 640x360web.jpg

Bakspilleren er fremdeles aktiv i Haslum HK. Foto: Audun Braastad/NTB. 

- Hva gjør du i dag?

- I dag jobber jeg med finans, som daglig leder i ett selskap som heter Interkreditt Kapital, som er det norske selskapet til det kanskje mer kjente B2Holding.

I tillegg er 37-åringen fremdeles aktiv i håndballen. Nylig ble han presentert som en del av trenerteamet i Haslum, som fra før består av Tom-Eirik Skarpsno og Ole Andreas Bjørndalen Sverre, og vil blant annet ha fokus på unggutta.

- Hvordan tror du det går med Håndballgutta og Håndballjentene i OL? 

- Jeg har troen på to gull!!

- Hvordan er det å motta denne utmerkelsen?

- Ikke så mye jeg har tenkt på egentlig, men alltid hyggelig å få en annerkjennelse på at jeg har gjort noe riktig. Jeg drømmer om en stor fremtid for unge norske håndballjenter og -gutter.