Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lio, Kåre Geir - korona.jpg

- Vi må holde ut og holde sammen

Håndballpresident Kåre Geir Lio ber klubbene følge myndighetenes anbefalinger og retningslinjer.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det siste året har vært en enorm påkjenning for samfunnet vårt. Pandemien har truffet hardt, smittetallene har vært høye, noe som har fått store konsekvenser for alle som er engasjert i norsk håndball - uansett rolle. For eksempel har mange tusen spillere vært fratatt muligheten til å drive med idretten de er så glade i. Pausen har vært spesielt langvarig for alle de over 20 år som verken har kunnet spille eller trene i tradisjonelle former.

Men nå stiger vaksineringstallene. Sakte, men sikkert klatrer Norge nye trinn på gjenåpningsstigen. Håndballpresident Kåre Geir Lio ber klubbene og medlemmene om å være tålmodige, og følge de råd, anbefalinger og retningslinjer som utstedes fra myndighetene.

- Vi må holde ut og holde sammen. Det er viktig at alle bidrar i innspurten av pandemien på en positiv og konstruktiv måte, slik dere i norsk håndball har gjort hele tiden. Vi må finne gode veier innenfor det som er lovlig og mulig, sier Lio.

Både politisk og administrativt har Norges Håndballforbund de siste 15 månedene vært i tett dialog med Norges Idrettsforbund og myndighetene.

- Vi har hatt et håp og ønske om å kunne komme i gang med aktivitet tidligere enn det som har vært mulig. I alle møter med idretten og myndighetene har vi fremhevet viktigheten av at breddeidretten må komme i gang. Vår kommunikasjon har vært tydelig og direkte. Derfor opplever vi at myndighetene utmerket godt vet hva vi står i, sier Lio.

- Men vi må også respektere at det er helsemyndighetene og politikerne som har den rette kompetansen til å ta avgjørelsene rundt gjenåpningen. Norge har håndtert pandemien bedre enn de fleste andre nasjoner, fordi vi har vært flinke til å følge anbefalingene. Det må vi også gjøre i innspurten, sier Lio, og fortsetter:

- Så snart det er tilrådelig, vil de åpne opp der de kan. Vi må stole på helsemyndighetene, og vi må stole på kompetansen deres. De vil oss vel.