Annonse:
Annonse Polar
Annonse:
Annonse Polar

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vipers kunne slippe jubelen løs etter å ha sikret seg et godt utgangspunkt mot Rostov-Don etter det første kvartfinaleoppgjøret i Champions League. Bildet er fra en tidligere kamp.
Vipers kunne slippe jubelen løs etter å ha sikret seg et godt utgangspunkt mot Rostov-Don etter det første kvartfinaleoppgjøret i Champions League. Bildet er fra en tidligere kamp.
Foto: Foto:Tim-Kildeborg-Jensen/NTB

Vipers storspilte mot Rostov-Don

En strålende førsteomgang gjorde at Vipers Kristiansand sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

Stillingen ble 34-27 i favør laget fra Kristiansand.

I et fullsatt Palace of Sports "Rostov Don" skulle Vipers, som på papiret var hjemmelag, ta imot Rostov-Don i deres arena i det første oppgjøret i kvartfinalen i Champions League. Bønnene til laget fra Kristiansand om å få spille for tomme tribuner ble ikke hørt, og det var dermed rundt 3500 russere på plass i arenaen. 

Nora Mørk spilte sin første kamp etter kneskaden hun har vært plaget av, og viste tidlig at hun var klar for å bidra for de rosakledde. Vipers satte de første skuddene sine, men etter det sa det stopp. Åtte minutter uten scoring for laget fra Kristiansand gjorde at stillingen var 3-6 etter drøye ti minutter.

Det svinger fort i håndball, og etter en god periode for Vipers sendte Vilde Jonassen "hjemmelaget" i føringen 7-6. Og Vipers så seg aldri tilbake.

For Ole Gustad Gjekstad tok timeout drøyt halvveis ut i omgangen, og det var tydelig at Vipers-treneren må ha kommet med noen velvalgte ord. Ledelsen økte og økte, og til pause var stillingen 19-12 etter en meget godt gjennomført omgang. Katrine Lunde leverte flere imponerende redninger mot slutten, og Henny Reistad fikk æren av å krone praktomgangen med en chip i verdensklasse i omgangens siste angrep.

Etter hvilen stormet Vipers ut av startblokkene og viste at de ikke hadde tenkt til å forsvare syvmålsledelsen. På et tidspunkt var de hele ti(!) mål foran, da stillingen var 23-13 ikke lenge etter at andre omgang var kastet i gang.

Rostov-Don-trener Per Johansson tok timeout, og selv om den ble holdt på russisk var det åpenbart at han ikke var ikke fornøyd. Det ble bedre for Rostov-Don, og Grace Zaadi Deuna reduserte til 20-26 med sin syvende scoring for dagen.

Vipers slet med kvikke russiske spillere, og dro på seg flere utvisninger i andre omgang. Ledelsen var helt nede på fire mål da det gjensto ti minutter. Katrine Lunde viste at det var klasseforskjell på keeperne i denne kampen, og hvorfor hun fortsatt regnes som en av verdens beste keepere. Med flere gode redninger fra sisteskansen kunne Vipers igjen øke ledelsen i sluttminuttene. 

Med en god avslutning på kampen endte oppgjøret med Vipers-seier med sifrene 34-27.

Det blir lite hvile for lagene. Neste kamp for Vipers er allerede søndag klokken 14.00. Da skal kvartfinalen i Champions League avgjøres, når det andre oppgjøret mot lørdagens motstander Rostov-Don skal spilles. Kampen ser du på Viaplay og Viasat 4.

Kampfakta

EHF Champions League - kvartfinale
Vipers Kristiansand - Rostov-Don 34-27 (19-12)
Palace of Sports Rostov-Don, Russland
Cirka 3500 tilskuere
Vipers toppscorer: Nora Mørk, 9 mål
Rostov-Don toppscorer: Grace Zaadi Deuna, 8 mål
Utvisninger: Vipers 7x2 minutter, Rostov-Don 1x2 minutter

Full kamprapport her

Les mer om Champions League her

Les mer om norske lag i E-cup på handball.no her