Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Ingrid Anderson Jensen

Spiller to hjemmekamper i Latvia

- Troppen er godt rustet for tre EM-kval. kamper på en uke, mener landslagssjef Christian Berge.

Denne uken avsluttes EM-kvalifiseringen for Håndballgutta med tre kamper fra onsdag til søndag. Onsdag spilles bortekampen mot Latvia, torsdag er det hjemmekamp mot Latvia og søndag hjemmekamp mot Italia – alle spilles i Latvia.

På tirsdagens digitale pressemøte stilte landslagssjef Christian Berge, Sander Sagosen, Bjarte Myrhol og Sebastian Barthold.

Landslagssjefen jobber for tiden med flere ulike planer, både A, B og C. En god stund var det uklart hvor den siste kampen skulle spilles, men han er glad for at det til slutt ble i Latvia.

- Det er fint for oss å kunne være i ro her i en uke, sa han og understreker at alle de 20 spillerne er skadefrie foran den første kampen.

Målet er å få en god styring av belastningen for den enkelte og bruke troppen godt. 

- Dette er kamper Norge skal vinne. Latvia har flere gode spillere, men vi er et bedre lag enn dem og har bedre bredde. Vi skal ta dem på alvor og spille godt i forsvar, få målvaktsredninger og kontre inn enkle mål, er landslagssjefens oppskrift

Sagosen: - Godt å komme på samling

Det har vært en travel periode for Kiel-spiller Sander Sagosen. Laget spiller to til tre kamper i uka for tiden.

- Formen er bra, jeg er litt sliten og tung i kroppen etter mange kamper på kort tid, men jeg er jo vant til dette kampkjøret og mye reising, forteller han og er ikke redd for at tre landskamper på en uke blir for mye.

20201104-LMS-Sander-Sagosen_640x360px.jpgSander tenker at motstanderne er overkommelige for de norske Håndballgutta.

- Latvias store stjerne Kristopans har ekstremferdigheter på høyde (han er 2,14 m høy), men han er ikke den raskeste spilleren. Så skal forberede oss godt og se en del video før de to kampene, sier han og påpeker at det er viktig å være påskrudd fra start uansett mostander.

- Jeg har lært at håndball er 80 prosent hode og 20 prosent kropp, avslutter Sander med et stort smil.

Bjarte Myrhol gir 100 prosent på banen

Landslagskapteinen mener at han fortsatt har noen gode kamper igjen i kroppen.

20210120_LMS_Bjarte-Myrhol-og-Sander-Sagosen_POR-NOR_Foto-NTB.jpg

- Jeg er ikke helt krutt, men på håndballbanen føler jeg meg helt fin, sa han til det norske pressekorpset.

Selv om det ikke er helt optimale tider for gode forberedelser til håndballkamper, er han blitt vant til å ta ting på strak arm og gjøre det beste ut av det.

- Ingenting i koronatiden er optimalt, heller ikke denne oppkjøringen. Men vi skal jobbe godt, spille på oss selvtillit i laget, og det er viktig å ha med inn mot sommerens OL, er hans plan for samlingen.

Sebastian Barthold får sjansen

Da laget ble tatt ut, var det kun med utenlandsspillere på grunn av innreiserestriksjonene i laget. En som var ekstra glad for plassen, var Sebastian Barthold som spiller i Aalborg. Han har spilt 33 landskamper tidligere, men aldri vært med i mesterskap. 

20210108_LMR-Sebastian-Barthold_Foto-NTB_640x360px.jpg

- Jeg er veldig glad for å få sjansen og har lyst til å spille meg inn på laget og bevise at jeg fortjener plassen. Har vist meg fra en god side i klubben i flere sesonger, så nå er jeg ydmyk og offensiv og klar for landslaget, forteller Sebastian som får en rekke nye kolleger i hardtsatsende Aalborg i tiden fremover.

EM-kval. kampene spilles slik:

28.04 kl. 18.40 Latvia – Norge (V4/viaplay.no)
29.04 kl. 18.15 Norge - Latvia (TV 2 Zebra/Sumo)
02.05 kl. 18.00 Norge - Italia (TV 2/Sumo)

Les mer om EM-kvalifiseringen på EHFs nettside

Her er den norske troppen til kampene i EM-kvalifiseringen