Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NHF Logo Isbjørn

Nye planer for sesongavslutningen

Forbundsstyret har vedtatt en ny plan for avslutning av REMA 1000-ligaen og 1. divisjon sesongen 2020/21.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mars vedtok Forbundsstyret i Norges Håndballforbund at tabellen etter halvspilt serie skal legges til grunn for plasseringen i seriespillet for REMA 1000-ligaen og 1. divisjon (begge kjønn). Forbundsstyrets vedtak inkluderte også planer for avvikling av sluttspill, og kvalifisering til REMA 1000-ligaen.

I planene lå det i tillegg tenkte oppstartsdatoer, gitt at myndighetene ga klarsignal til at det kunne spilles topphåndballkamper i løpet av april/mai. Det klarsignalet har myndighetene ennå ikke gitt.

I lys av dette, og etter god dialog med klubbene og deres organisasjon Norsk Topphåndball, har derfor Forbundsstyret fattet et nytt vedtak i et ekstraordinært styremøte.

For REMA 1000-ligaen og 1. divisjon kvinner gjelder følgende:

**Planene om å avvikle enkel serie, skrotes.

**Det spilles "seriefinale" mellom Vipers Kristiansand og Storhamar. Vinner av kampen blir seriemester 2020/21. Ved uavgjort er Vipers seriemester, på bedre målforskjell.

**NM-finalen mellom Vipers Kristiansand og Sola spilles 15. mai eller 22./23. mai. Dersom finalen ikke kan spilles i mai, vil det bli jobbet for å flytte NM-finalen til august.

**De resterende plasseringene på tabellen i REMA 1000-ligaen kvinner og 1. divisjon kvinner avgjøres med gjennomsnittsberegning. Dersom seriefinalen ikke kan gjennomføres i mai, vil også denne plasseringen avgjøres ved gjennomsnittsberegning. Se oppdaterte tabeller basert på gjennomsnittsberegning lenger ned.

**Follo HK Damer rykker opp til REMA 1000-ligaen som vinner av 1. divisjon. Ingen lag rykker ned fra REMA 1000-ligaen kvinner, og ingen av lagene på plassene bak Follo HK Damer i 1. divisjon kvinner får spille kvalifisering om opprykk eller rykke opp. Ingen lag rykker ned fra 1. divisjon kvinner. Neste sesong spiller 14 lag i REMA 1000-ligaen kvinner, og 11 lag i 1. divisjon kvinner.

**Det er ikke grunnlag for å tildele europacupplasser på bakgrunn av sesongen 2020/2021 alene. Disse tildeles derfor etter en samlet vurdering basert på plassering i årets seriespill, fjorårets seriespill og årets NM, hvor fjorårets sesong er vektet. Dette gir følgende vedtatte tildeling for sesongen 2021/2022, forutsatt godkjenning av EHF:

Champions League: Vipers Kristiansand

Europa League 1: Storhamar Elite

Europa League 2: Sola HK (NM-finalist)

Europa League 3: Tertnes

For REMA 1000-ligaen og 1. divisjon menn gjelder følgende:

**Sluttspillet avlyses i sin helhet. Halvspilt serie legges til grunn for endelig tabell. Dette betyr at Elverum er seriemester. Kristiansand TH rykker opp fra 1. divisjon, mens ingen lag rykker ned fra 1. divisjon. Se endelige tabeller lenger ned.

**Planen om å gjennomføre kvalifiseringsspill om tre plasser i REMA 1000-ligaen sesongen 2021/22 opprettholdes, forutsatt at de deltakende lagene får spille treningskamper fra uke 18. Primærmålet er at kvalifiseringen kan gjennomføres innen utgangen av mai.

**Kvalifiseringskampene spilles best av tre, og består av følgende oppgjør: Sandefjord – Follo, Viking Stavanger – Nøtterøy og Halden TH – Falk Horten.

**Neste sesong spiller 14 klubber i REMA 1000-ligaen menn, og 11 klubber i 1. divisjon menn. 

**Europacupplasser for sesongen 2021/2022 er vedtatt tildelt som følger, basert på plasseringer i seriespillet og NM:

Europa League 1: Elverum (seriemester)

Europa League 2: ØIF Arendal (Nummer 2 i seriespillet)

EHF Cup 1: Nærbø (NM-finalist)

EHF Cup 2: Drammen (Nummer 3 i seriespillet)

Lio: - Totalt sett mest rettferdig

- Vi har gjort våre vurderinger etter beste skjønn, og med mål om å lage det vedtaket som totalt sett blir mest rettferdig - i en svært krevende tid. Vedtaket betyr at de fleste lagene i topphåndballen er ferdig med sesongen 2020/21, og kan se frem mot høsten, hvor vi har godt håp om at tilværelsen er mer normal, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

I henhold til vedtaket har tre kvinneklubber (Vipers, Storhamar og Sola) og seks i herrehåndballen (Halden Topphåndball, Viking Håndball, Sandefjord Håndball, Follo HK, Nøtterøy Håndball og Falk Horten) viktige kamper foran seg denne våren. Forbundsstyrets nedskalerte ambisjon, uttrykt gjennom dette vedtaket, er det skal spilles et sted mellom 8 og 11 topphåndballkamper i Norge før sommerferien.

- Smittetallene går ned. Signalene er at det i starten av mai kan bli gjenåpnet for treningskamper for lag i topphåndballen. Det neste trinnet i myndighetenes gjenåpningsplan blir da å åpne for ordinære topphåndballkamper. Ved å avvikle disse oppgjørene mener vi at vi lander på et absolutt minimum av hva som må til for å avslutte sesongen 2020/2021, sier Lio.

- I behandlingen av saken er sportslige og medisinske faktorer vedlagt. Vi har hele veien vært i dialog med myndighetene, og at antallet håndballkamper blir lavest mulig, gjør det også mer sannsynlig at vi får lov til å komme i gang, forteller håndballpresidenten.

- Vi vet at det har vært en frustrerende og usikker sesong for mange klubber. Enkelte har iverksatt permitteringer. Jeg vil samtidig fremheve klubbenes innsats: De har vært veldig flinke i kommunikasjonsformen mot Norges Håndballforbund gjennom denne perioden, de har vært flinke i kommunikasjonsformen utad, og de har ikke minst løst utfordringene knyttet til egen drift på beste vis. Det skal de all ros for, sier Kåre Geir Lio.

For intervjuer, kontakt:


Kåre Geir Lio
Håndballpresident
Telefon: 913 99 133

Lars Hojem Kvam
Leder for medier og kommunikasjon
Telefon: 913 78 430

Gjennomsnittstabell REMA 1000-ligaen kvinner:

(1. og 2. plassen er planlagt avgjort gjennom en
forestående seriefinale mellom Vipers og Storhamar)

image3tnef.png


Endelig tabell, REMA 1000-ligaen menn:

imagetnao.png
*Kampen mellom Drammen og Sandefjord er satt til 0-0, med seier til Drammen grunnet avdekket regelbrudd.


Gjennomsnittstabell 1. divisjon kvinner:

imageukalg.png


Endelig tabell, 1. divisjon menn:

imagev9xj.png