Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ved å bruke ferdige undervisningsopplegg, får barn i 1. – 3. klasse en introduksjon til håndball og lek med ball.
Ved å bruke ferdige undervisningsopplegg, får barn i 1. – 3. klasse en introduksjon til håndball og lek med ball.

Mer håndball i skolen med Kast ballen

Landslagssjef Thorir Hergeirsson håper Kast ballen-tiltaket kan bidra til at enda flere barn får leke med ball på skolen.

- Pandemien har vist oss akkurat hvor viktig skolen er som aktivitetsarena. Mens Idretts-Norge og fritidstilbudene har ligget mer eller mindre nede, har skolene med lærerne i spissen holdt hjulene i gang for å gi barna et aktivitetstilbud. Det gjør meg både takknemlig og imponertsier Thorir Hergeirsson. 

At skolen er en viktig aktivitetsarena for barn, er noe av bakgrunnen for Kast ballen-tiltaket som lanseres 14. april. Kast ballen er initiert og finansiert av Norges Håndballforbunds samarbeidspartnere. Takket være de er tiltaket nå igangsatt med mål om å introdusere flere barn til lek med ball. Hergeirsson tror det kun er et fåtall av de som spiller håndball i dag som har blitt introdusert for sporten gjennom kroppsøvingstimene på skolen. Han håper Kast ballen kan bidra til at håndball blir en større del av skolenes aktivitetstilbud 

Kast ballen skal gi enda flere barn muligheten til å kaste ball mens de er på skolen. Skolene som deltar, får både utstyr og ferdige opplegg for blant annet kroppsøvingstimer som skal gjøre hverdagen litt mer smidig for lærerne som skal planlegge timen. Jeg tror dette er svært etterlengtet, så jeg er glad for at forbundet nå kan tilby dette initiativet ut mot skoleneHåpet er at vi skal få ut mer enn 20 000 baller til utvalgte skoler over hele landet høsten 2021.   

20200824_Kast ballen 1_640x360web.jpg

Ved å gjøre det enklere for lærere å implementere ball-lek i kroppsøvingstimene, er målet at elevene tar med seg de morsomme øvelsene ut i friminuttet, og fortsetter å leke og øve på dem der. Landslagssjefen mener tiltaket kan bidra til å stimulere aktivitetslyst, mestring og glede hos barna.   

Jeg er opptatt av leken og at det skal være moro å kaste ball. I min jobb som trener har jeg sett at aktivitet gjennom lek gir mestringsfølelse, og med over 20 000 håndballer i bruk i friminuttene og kroppsøvingstimene, er jeg derfor sikker på at alt ligger til rette for at vi får mange glade håndballbarn i fremtiden! 

Les mer om Kast ballen her