Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kari Aalvik Grimsbø i mål for Norge under VM 2017.
Kari Aalvik Grimsbø i mål for Norge under VM 2017.
Foto: Vidar Ruud/NTB

Aalvik Grimsbø tildeles Håndballstatuetten

Tidenes mestvinnende landslagsspiller mottar velfortjent heder i form av Håndballstatuetten.

For mange er Kari Aalvik Grimsbø et kjent navn. I løpet av en periode på nærmere tretten år, fra 2005 til 2018, spilte hun 173 kamper for Håndballjentene. Innsatsen resulterte i at hun i dag er tidenes mestvinnende landslagsspiller med ni mesterskapsgull av Norges 12 titler – og hun sitter igjen mange gode minner.

- Mitt første mesterskap med landslaget i Sverige i 2006 - det var utrolig stort å være en del av landslaget og å spille med de beste som jeg hadde fulgt på TV-en i flere år. Ellers var OL i London i 2012 en helt unik og uforglemmelig opplevelse. Det var et fantastisk lag med flotte jenter som stod sammen og ikke ga opp. Og det hele kunne krones med OL-gull. 

Også i 2008 tok hun OL-gull med Håndballjentene. I tillegg har hun to VM-gull og fem EM-gull fra tiden som målvakt på landslaget. Til den lista kan vi plusse på tre Champions League-gull med klubblaget Gyør.

- Det har vært fantastisk å få muligheten til å kunne spille og oppleve håndball i Norge, Danmark og Ungarn. Å vinne Champions League med Gyør i 2017, min første CL-tittel, var helt magisk og en utrolig stor opplevelse! 

Grimsbø kommer fra Skaun i Trøndelag og startet sin håndballkarriere i Byåsen. Etter ti år flyttet hun til Danmark og spilte for Esbjerg fra 2010 til 2015. Like lenge ble hun i Gyør, som hun spilte for frem til hun la opp like før sommeren i fjor. Da avsluttet hun en fantastisk karriere, men var fremdeles ikke helt klar for å gi slipp på håndballen.

- Siden september har jeg jobbet som aktivitetskoordinator i Redd Barna i region midt. I tillegg har jeg hatt en liten rolle i Byåsen Håndball Elite som målvaktstrener.

Hvordan er det å motta Håndballstatuetten?

- Jeg er utrolig takknemlig og ydmyk for å få denne utmerkelsen. Jeg har vært heldig som har fått muligheten til å spille med de aller beste og fått så utrolig mange fantastiske opplevelser på håndballbanen. Håndball har betydd og betyr fortsatt veldig mye for meg. 

Hvordan tror du det går med Håndballgutta og Håndballjentene i OL?

- Norge stiller med et veldig sterkt dame- og herrelag i OL. Det blir utrolig spennende å følge de. OL byr på mange tøffe kamper, men jeg har troa på at de vil være med i kampen om den aller gjeveste medaljen.

Les mer om Håndballstatuetten her