Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ida Alstad tok gull med Håndballjentene under OL i London i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen
Ida Alstad tok gull med Håndballjentene under OL i London i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Ida Alstad tildeles Håndballstatuetten

Den tidligere landslagsspilleren har blant annet tatt to OL-medaljer med Håndballjentene.

Ida Alstad fikk 143 landskamper for Norge i perioden 2009-2016, og scoret totalt 310 mål fra sin bakspillerposisjon. Trondheimsjenta har vunnet både EM og VM to ganger, og tok gull med Håndballjentene i OL i London i 2012. Sistnevnte definerer hun som sitt fremste minne fra håndballen.

- OL er rett og slett det største man kan vinne. Vi hadde en trøblete innledning, og i tillegg en veldig spennende kvartfinale hvor vi lå under med 6 mål til pause. Tross litt motgang, så kjempet vi godt og fikk til slutt et fortjent gull, forteller hun.

20160822_Ida Alstad OL_Foto Privat_640x360px.jpg

OL i Rio i 2016. Foto: privat

Alstad spilte sin siste landskamp for Norge da Håndballjentene tok OL-bronse i 2016, men har ikke lagt håndballskoene på hylla av den grunn. I dag er 35-åringen en viktig bidragsyter for Byåsen Håndball Elite - klubben hun har spilt for store deler av karrieren. Nå ser hun frem til å få spille sin første kamp på godt over et år. 

- Jeg har spilt i Byåsen hele min karriere, med unntak av to år i Danmark og et halvt år i Gyør. Nå har jeg vært igjennom en lang opptrening- og oppkjøringsperiode etter en korsbåndskade, og håper å få spille en kamp igjen snart. Ellers så er jeg usikker hvordan det blir videre med håndballen. Kanskje tar jeg et år til.

Norges Håndballforbund gratulerer Ida Alstad med utmerkelsen!

Les mer om Håndballstatuetten her

Ida Alstad og Byåsen_Foto privat_640x360px.jpg

Alstad har spilt håndball i hjembyen Trondheim store deler av karrieren. Foto: privat