Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sander Sagosen ble kampens toppscorer med ni mål.
Sander Sagosen ble kampens toppscorer med ni mål.
Foto: Toms Kalnins/NTB

Håndballgutta ett steg nærmere EM

De norske Håndballgutta vant onsdag kveld sin første EM-kvalifiseringskamp mot Latvia.

På grunn av de gjeldene koronarestriksjonene i Norge spilles Håndballguttas resterende tre kamper av EM-kvalifiseringen i Latvia. Norge møter Latvia to ganger på to dager, og Italia på søndag i denne runden av kvalifiseringskampene. Første hinder i denne runden var bortekampen mot Latvia onsdag kveld.

De norske gutta satte kampens første to mål, før Latvia startet innhentingen. Lagene fulgte hverandre de første ti minuttene og utlignet stillingen angrep for angrep, før Latvia tok føringen. Hjemmelagets målvakt stoppet flere av Norges målsjanser og Latvia beholdt forspranget på to mål i 15 minutter.

Med fem minutter igjen av første omgang utlignet Norge igjen på stillingen 12-12. De norske gutta kom foran med to mål, men Latvia satte inn et siste mål rett før omgangsslutt. Lagene gikk til pause med stillingen 13-14.

I andre omgang startet Håndballgutta godt og økte rommet ned til det latviske hjemmelaget. Ti minutter inn i andre omgang ledet Norge med tre mål, og ga seg ikke der. Flere av de norske gutta meldte seg på scoringslisten i andre omgang, og med ti minutter igjen av kampen ledet Norge med seks mål.

Norge beholdt forspranget i store deler av omgangen, men lykkes ikke i sine siste to angrep. Kampen endte med seier 23-28 til de norske gutta.

Landslagssjef Christian Berge hadde dette å si til V4 etter kampen:  

– Ikke fornøyd med første omgangen i det hele tatt, men synes det ble en fin andre omgang, sier Berge.

Kampens toppscorer, Sander Sagosen, sa dette til V4 etter kampen: 

– I første omgang er det mye slurv, men i andre omgang kommer vi til bedre sjanser. Da er vi et ganske mye bedre lag enn Latvia, sier Sagosen. 

Norge møter igjen Latvia torsdag, denne gangen som hjemmelag, i Latvia. Slik spiller Norge sine neste to kamper i EM-kvalifiseringen:
29. april kl. 18.15 Norge - Latvia
2. mai kl. 18.00 Norge - Italia

Håndballgutta trenger å ta ett poeng på disse to kampene, for å være kvalifisert til EM 2022.

EM-kvalifiseringen består av åtte grupper med fire lag i hver. De to beste nasjonene i hver gruppe og de fire beste treerne kvalifiserer seg til EM 2022 som spilles i Ungarn og Slovakia. Norge, Latvia, Hviterussland og Italia utgjør gruppe 6. Les mer om EM-kvalifiseringen her. 
 
FAKTA
EM-kvalifisering
Latvia – Norge 23-28 (13-14)
Vidzemes Olympic Centre, Latvia

Norges toppscorer: Sander Sagosen – 9
Latvias toppscorer: Egils Politers – 6
Utvisninger: Latvia 6x2 minutter, Norge 1x2 minutter

Se full kamprapport her.