Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ane Victoria Ness Mällberg (t.v.) og Gro Hammerseng-Edin. Foto: NHF og NTB
Ane Victoria Ness Mällberg (t.v.) og Gro Hammerseng-Edin. Foto: NHF og NTB

Ansetter Mällberg og Hammerseng-Edin

Ane Victoria Ness Mällberg og Gro Hammerseng-Edin er ansatt som trenerduo for Jentelandslaget (LK06).

De nye landslagstrenerne starter 1. juni. 

- Jeg gleder meg veldig til å få jobbe med Gro. Jeg tror vi kan bli et veldig bra team og utfylle hverandre godt. Vi går inn i jobben med ulik erfaring, men begge brenner for det vi holder på med, og ønsker å få til mye bra sammen. Jeg tror vi kan lære mye av hverandre, sier Ane Victoria Ness Mällberg. 

Ordene gjengjeldes fra hennes kommende trenerkollega:

- Jeg gleder meg utrolig mye til å jobbe med Ane. Slik jeg ser det har vi potensial til å kunne bli et godt team, fordi vi har litt ulik erfaringsbakgrunn. Vi brenner begge enormt mye for oppgaven vi står overfor, og vi besitter mye håndballkunnskap. Vi har stor tro på at vi kommer til å utfylle hverandre med ulike egenskaper og spisskompetanser som kan skape et godt utgangspunkt for å jobbe med utvikling, sier Gro Hammerseng-Edin.

- Det som er spennende med jobben er alle de flinke og spennende menneskene i norsk håndball som vi får møte og jobbe sammen med - alt fra spillerne selv til trenere og ledere. Jeg ser fram til å få være med på reisen og utviklingen til spillere, og kunne få påvirke og inspirere, fortsetter Mällberg, som til daglig er trener for Rælingen i REMA 1000-ligaen kvinner.

Hammerseng-Edin, som var landslagskaptein i en årrekke - blant annet da Norge vant sitt første OL-gull i håndball i 2008 - sier dette:

- Det er enormt mye med denne jobben som er spennende. Jeg vet jeg kommer til å være en del av et miljø og en kultur hvor jeg kan lære enormt mye, utvikle meg både som menneske og som trener, bli inspirert og oppleve masse idrettsglede. Jeg gleder meg til å kunne bruke mye av min kompetanse inn mot unge utøvere - gi noe tilbake til idretten som har gitt meg så mye.

I likhet med de andre trenerne for yngre landslag, blir Mällberg og Hammerseng-Edin ansatt i deltidsstillinger.

- Norges Håndballforbund gleder seg veldig over å få Ane og Gro som trenere for LK06, sier seksjonsleder for spill og trening i Norges Håndballforbund, Jeanette Nilsen.

- De kommer inn med ulik erfaring, og vi har stor tro på at de vil utfylle hverandre på en veldig god måte. Gro med sin spiller- og ledererfaring etter mange år i topphåndballen både internasjonalt og nasjonalt, og Ane med sin trenererfaring fra både senior- og yngrenivå. På hver sin måte vil de bli gode støttespillere for spillerne i deres vei til å nå sitt potensial, sier Nilsen.