Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Katrine Lunde stengte buret i den første kvartfinalen mot Rostov Don.
Katrine Lunde stengte buret i den første kvartfinalen mot Rostov Don.
Foto: Artem Gusev, NTB

En stor prestasjon av Vipers

I tidenes minst forutsigbare sesong, har Vipers klart å spille seg helt til Final4 i Champions League.

På denne tiden av året skulle både norgesmester og seriemester vært kåret og sluttspillet skulle vært godt i gang. Men en ting har heldigvis gått etter Vipers’ plan: å spille seg til Final4 i årets Champions League som skal spilles 29. og 30. mai i Budapest.

For håndballspillere har det vært en merkelig sesong og knapt noen seriekamper å spille her i landet i 2021. Det har vært krevende å skulle prestere internasjonalt i lange perioder med karantene og lite kamptrening. Men Vipers har klart å snu det til sin fordel.

- Vi har forsøkt å være ekstra tøffe med hverandre på trening, så har vi hatt god tid til å studere motstanderne våre på video. Derfor stilte vi godt forberedt mot Rostov Don, forteller Katrine Lunde. Hun synes det er uvant å ikke ha den vanlige, jevnlige matchingen, men føler seg i topp form.

Les mer om kvartfinalene mot Rostov Don.

Og at hun var i form var det lett å se i den første av de to kampene i Russland der både hun og lagvenninnene satte russiske favoritter godt på plass. Det meste lyktes til tross for at de møtte et tøft forsvar med flere tusen på tribunen.

- Akkurat det var litt uvant, men det gir jo litt ekstra stemning underveis i kampen når det er liv i hallen, sier Katrine og forteller at hun kjente litt på at dette var hennes gamle klubb der hun har gode venner. Derfor måtte hun jobbe litt ekstra.

Også i den andre kampen følte hun seg trygg selv om det var litt nervøst en liten stund da Rostov Don ikke lot Vipers dominere som dagen før.

- Det var de som måtte jage hele tiden, vi kunne roe oss ned når vi skulle, utdyper målvakten som har vunnet Champions League fire ganger tidligere: to ganger med Viborg og to med Gyør.

Men sørlendingen er på ingen måte mett på titler. Hun håper det også blir mulig å få spilt NM-finalen mot Sola og avgjøre REMA 1000-ligaen slik at det blir klart hvem som får spille i Europa neste sesong.

20210411_Vipers til Final4_Foto Artem Gusev, NTB_640x360web.jpg

Stor jubel i Vipersleiren etter å ha vunnet mot Rostov Don i kvartfinalen. Foto: Artem Gusev/NTB

Også Henny Reistad har opplevd Final4 i Budapest. I 2019 vant Vipers bronse i turneringen.

- Det var helt ellevilt med mange supportere på tribunen og et veldig proft opplegg med forberedelser, åpningsshow, medier og ikke minst fire gode lag. Det blir nok annerledes i år med dagens restriksjoner, tenker hun.

Dessuten blir oppladingen til finalespillet nokså annerledes ettersom det i skrivende stund er uklart når Vipers får spille sin neste kamp. Det tenker hun imidlertid ikke så mye på.

- Vi må jobbe med å få god kvalitet på alle treningene og gjøre så godt vi kan i den situasjonen vi er i, sier Henny som skal rekke å fullføre den siste delen av sitt årsstudium i matematikk før turen går til Budapest og Final4.

20210410 Vipers mot Rostov Don_Henny Reistad_Foto NTB Artem Gusev_640x360px.jpg
Henny Reistad jubler for scoring mot Rostov Don i den første kvartfinalen. Foto: Artem Gusev/NTB.

Etter sesongen gjør Henny danske av seg. Da skal hun spille for Esbjerg som allerede har mange norske jenter på laget: Sanna Solberg-Isaksen, Marit Malm Frafjord, Kristine Breistøl, Vilde Ingstad, Marit Røsberg Jacobsen og Rikke Granlund.

Du valgte en dansk klubb?

- Ja, jeg tror at min personlige utvikling kan bli like god i Esbjerg som i andre europeiske klubber. Derfor var Danmark et godt valg for meg, forklarer Henny.

Vipersjentene kjenner Gyør-laget godt og var glade for å slippe å møte dem i semifinalen. De russiske motstanderne, CSKA Moskva er et lag de ikke har rukket å studere så mye enda.

- De var et storlag før i tiden, og nå har de gode spillere i alle posisjoner, sier Katrine.

Henny legger til at de skal forberede seg godt til semifinalen mot russerne, selv om oppladingen til kampene fortsatt er noe uavklart på grunn av pandemien.

Og etter Final4 ligger drømmen om et OL i Tokyo for begge jentene...