Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år
Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kevin Gulliksen ble norsk toppscorer med elleve fulltreffere.
Kevin Gulliksen ble norsk toppscorer med elleve fulltreffere.
Foto: Toms Kalnins/NTB

Håndballgutta er EM-klare!

Norge beseiret Latvia for andre gang på to dager - og er dermed sikret en plass til EM 2022!

Kampen som skulle vært spilt i Norge i november. Som ble utsatt til mars. Som ble hjemmebanekamp på bortebane. 

Torsdag spilte de norske Håndballgutta den andre av to kvalifiseringskamper til EHF neste års EM (EURO2022). Etter å ha vunnet med fem mål mot Latvia på bortebane onsdag, var det duket for "hjemmebane-oppgjør" på samme arena - knappe 24 timer senere.

Norge visste at de var videre med ett poeng. Norge visste at de var favoritter. Samtidig visste de at kampen var den nest siste obligatoriske kampen før OL-spill (!) til sommeren. Med andre ord var kampen viktig på mange måter. Men først og fremst for trening, trening, trening. 

Det startet kanskje ikke så spennende i Valmiera. Lagene fulgte hverandre tett de første 20 minuttene. Latvia holdt tempoet nede. Norge satte trykk og fart når de fikk mulighet. Men så hjalp det lite med mål fremover når Latvia gjorde sitt den andre veien. 

Lyspunkt var det likevel i den første omgangen. 7 mot 6 spillet fungerte godt. Kent Robin Tønnesen gjorde en god figur. Ankomstspillet var bedre enn dagen i forveien. Til pause var Norge foran med stillingen 17-11.

Mye fart ble det ikke i den andre omgangen heller. Men på høyrekanten gikk det kjapt. Kevin Gulliksen leverte OL-søknad som målmaskin.

Seigt, sakte og sikkert kom Norge ti, så tolv, så NITTEN, foran. Selv om Latvia fikk et par gratismål på tomt norskt mål, var seieren med andre ord aldri truet. Med to poeng i kveldens kamp kan Norge endelig konstatere at de er å finne på deltakerlista for EM i 2022! 

Norge møter Italia til den siste kvalik-kampen søndag 2. mai klokken 18. Kampen sendes på TV2.

---

EM-kvalifiseringen består av åtte grupper med fire lag. De to beste nasjonene i hver gruppe og de fire beste treerne kvalifiserer seg til EM 2022 som skal spilles i Ungarn og Slovakia. Norge, Latvia, Hviterussland og Italia utgjør gruppe 6. 

Les mer om EM-kvalifiseringen her. 
 
FAKTA
EM-kvalifisering
Norge – Latvia 36-17 (17-11)
Vidzemes Olympic Centre, Latvia

Norges toppscorer: Kevin Gulliksen med 11 mål
Latvias toppscorer: Nils Kreicbergs med 3 mål

Utvisninger: Norge 3x2 minutter, Latvia 1x2 minutter

Se full kamprapport her.