Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NHF Logo Isbjørn

Dette er status for håndballen

Regjeringen presenterte tirsdag planene for oppstart av gjenåpningen. Les hva som gjelder for håndballen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Denne uka starter gjenåpningen for store deler av Norge, kunngjorde statsminister Erna Solberg på tirsdagens pressekonferanse.

NB! Flere steder finnes det strengere retningslinjer enn de nasjonale, og disse plikter håndballklubber å sette seg inn i. Dette gjelder både de nasjonale tiltakene i de såkalte 5A-kommunene, men også øvrige lokale restriksjoner.

De nasjonale anbefalingene for håndballen er like fullt følgende:

Barn og unge

Lag på juniornivå og yngre kan gjennomføre innendørstrening i normale former. Disse lagene kan også delta i kampaktivitet, så lenge motstanderne er fra samme kommune. Maks 50 personer totalt kan være til stede på innendørsarrangementer. Dette inkluderer alle som er til stede på arrangementet/kampen, inkludert både spillere, trenere og andre.

Det nye i regjeringens kunngjøring 13. april, er at det også åpnes for gjennomføring av kulturarrangementer - for eksempel korps, kor eller teater - for barn og unge med opp mot 50 deltakere fra samme kommune.

Topphåndball

Det tillates nå organisert trening for alle lag i topphåndballen, inkludert klubber og spillere tilhørende i kommuner underlagt tiltaksnivå 5A. Endringen trer i kraft umiddelbart.

Regjeringen varsler at de i begynnelsen av mai vil gjøre en vurdering av hvorvidt det kan åpnes for treningskamper mellom lag i topphåndballen.

Norges Håndballforbund trenger å innhente mer informasjon for å avklare hvordan gjenåpningen vil påvirke de planene for sesongavslutning som ble presentert før påske. NHF vil komme tilbake med ytterligere kunngjøringer omkring topphåndballen så raskt dette er klart.

Øvrig seniorhåndball

Nasjonalt gjelder (fra og med 16. april) at lag fra 2. divisjon og lavere kan trene innendørs i grupper på inntil 10 personer, så lenge alle kan holde minst én meters avstand.

Les mer her:
Regjeringen starter på første trinn i gjenåpningsplanen (Regjeringen.no – 13.04.)