Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kristine Lunde-Borgersen i forsvar for Norge under EM i 2012. Tvillingsøster Katrine Lunde vokter målet i bakgrunnen.
Kristine Lunde-Borgersen i forsvar for Norge under EM i 2012. Tvillingsøster Katrine Lunde vokter målet i bakgrunnen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Bakspilleren tildeles Håndballstatuetten

Kristine Lunde-Borgersen hedres med Håndballstatuetten etter en omfangsrik karriere.

To OL-gull, tre EM-gull og et VM-gull med landslaget, og to Champions League-titler, tre gull i dansk liga og to gull i dansk cup med klubblag: Kristine Lunde-Borgersen har en imponerende håndballkarriere å se tilbake på. Da er det ikke så rart at hun synes det er vanskelig å plukke ut ett minne fra håndballen.

- Det er spesielt tre ting som er viktig å få med når jeg ser tilbake på min karriere. Å få være med til OL i Beijing og få sitt første gull der troner naturligvis ganske høyt. Det var en ekstremt overveldende opplevelse å komme til OL-byen, matsalen og å se andre idrettsutøvere i sitt livs form. At det ble gull til slutt gjør at opplevelsen ble helt perfekt.

Bakspilleren trekker også frem det første av to Champions League-gull hun tok med Viborg, klubben hun var en del av fra 2007 til 2010, og ikke minst reisen Vipers Kristiansand har hatt fra 2. divisjon til mesterligaen.

- Fra at vi var en gjeng lokale jenter som spilte i 2. divisjon, til opprykk og etter hvert medalje, og så enda et nivå høyere med Champions League - det har vært ekstremt gøy. I tillegg gjorde jeg comeback for fire år siden etter å ha fått mitt tredje barn. Det er også noe jeg kjenner at jeg er stolt av: å få det til og å ha det gøy, sier hun og legger til:

- Det er tre minner jeg setter høyt, men så er det jo egentlig alle menneskene som har gjort det til en opplevelse. Hadde det ikke vært for det gode samholdet vi hadde på landslaget og i de klubbene jeg har vært i, så hadde det jo ikke vært like gøy. Jeg føler meg veldig privilegert som har fått spille sammen med så mange gode og flinke mennesker.

Lunde-Borgersen var en del av Håndballjentene i 11 år og fikk 181 landskamper for Norge. Hun scoret 496 mål, og ble blant annet kåret til mesterskapets «mest verdifulle spiller» og «beste playmaker» i EM i 2008. I dag er hun fremdeles involvert i håndballen.

- Hovedjobben min å være lærer på videregående, i idrettsfag og kroppsøving. Og så er jeg trener sammen med Gitte Madsen-Kaarød på LK04 og har en liten rolle i trenerteamet på Randesund i 1. divisjon.

I en sesong som har vært uforutsigbar for de fleste, er hun spent i forkant av OL som venter til sommeren.

- Jeg tror jo at begge lagene kommer til å kjempe om medalje. Samtidig vet vi hvor mye alle nasjoner jobber mot OL og med dette året som har vært litt turbulent, så tror jeg det blir spennende og litt vanskeligere å forutsi. Men vi har to veldig gode lag, så medaljer kommer de til å slåss om uansett.

Les mer om Håndballstatuetten her