Etter et nervepirrende oppgjør mot Odense kunne Vipers slippe jubelen løs og juble for kvartfinaleplass i Champions League

Vipers videre i Champions League

Odense ga Vipers-jentene kamp til døra, men laget fra Kristiansand holdt unna og er klare for kvartfinale.

Sluttresultatet ble 30-26 til Vipers.

Det var billett til kvartfinalen i Europas gjeveste turnering som sto på spill søndag ettermiddag, og Vipers ønsket å revansjere det sure 35-36-tapet fra det første møtet. Odense stilte mer svekket i dette oppgjøret enn i det første, og hadde flere sentrale spillere ute med skade.

Forutsetningen før kampen var klar, med mindre det ble et nytt målkalas uten like, trengte Vipers minst en tomålsseier for å avansere i Champions League.

Grunnlaget for søndagens seier ble lagt i en strålende førsteomgang. Vipers satte standarden fra start, og gikk opp i en tomålsledelse da Katrine Lunde reddet, Vipers kontret og Vilde Jonassen satte ballen i mål bak nederlanske Tess Wester til stillingen 5-3 til Vipers. Nevnte  Jonassen åpnet meget friskt i søndagens oppgjør, og sto for tre av de første syv målene til de hvitkledde fra Kristiansand.

I Nora Mørk sitt fravær leverte Linn Jørum Sulland godt fra syvmetersstreken. 36-åringen sto med fantastiske syv scoringer i førsteomgang og var med det de hvitkledde sin toppscorer.

Vipers kronet en fantastisk omgang med en lekker scoring da Sunniva Andersen scoret på en flyver servert av Katrine Lunde. Stillingen til pause var 19-14 til Vipers.

I starten av den andre omgangen tok Odense innpå, og på stillingen 22-18 til Vipers følte trener Ole Gustav Gjekstad seg nødt til å ta en timeout. Det ble dessverre, sett med norske øyne, ikke umiddelbart bedre. Vipers dro på seg flere utvisninger, og kombinert med økt redningsprosent fra Odense sin andre sisteskanse Althea Reinhardt, var det danske laget plutselig kun ett mål bak.

Mot slutten av kampen viste Henny Reistad at hun er helt i toppsjiktet i internasjonal kvinnehåndball, og 22-åringen satte flere matchavgjørende scoringer. Katrine Lunde dro også en lekker redning opp av hatten i kampens siste minutt, og da kunne Vipers slippe jubelen løs i Sydbank Arena. Sluttresultatet ble 30-26 til Vipers.

Emilie Hegh Arntzen uttalte til Viasat etter kampen at hun var fornøyd med seieren, og mente at laget hennes spilte meget godt i den første omgangen.

I kvartfinalen venter Rostov-Don for Vipers. Det er ikke bestemt når de kampene skal spilles enda.