Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mål_640x360web.jpg

Informasjon vedrørende 2. divisjon og lavere

Informasjon om tilbudet for klubber med seniorlag tilhørende i 2. divisjon og lavere enn dette.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Informasjon fra Norges Håndballforbund:

I januar ble klubbene informert om at seriespillet i 2. divisjon ikke ville kunne gjennomføres som planlagt, men ble overført til regionalt kamptilbud dersom mulig. Videre ble det informert om at muligheten for begrenset opprykk til 1. divisjon ville bli holdt åpen, men forutsatte at regionalt kamptilbud ble gjennomført og endte opp i en nasjonal kvalifisering.

Vi ser nå at det dessverre ikke vil kunne arrangeres noe regionalt kamptilbud for dette nivået. Lagene i 2. divisjon har ikke spilt kamper siden mars i fjor, og har ikke fått trene normalt dette året. I de siste månedene av 2020 var noen av lagene i normal håndballtrening, mens andre lag ikke da heller hadde denne muligheten fullt ut.

Muligheten for en kvalifisering om begrenset opprykk holdes fortsatt åpen, men forutsetter at en slik kvalifisering kan gjennomføres i løpet av mai 2021. Det forutsetter igjen at alle interesserte lag må være i full og normal håndballtrening fra medio april. Vi vurderer dette dessverre som lite sannsynlig, men ønsker fortsatt å holde muligheten åpen til medio april.

Også for 3. divisjon ble muligheten for regionalt kamptilbud holdt åpen i januar, eventuelt i kombinasjon med 2. divisjon. Det blir hverken regionalt kamptilbud eller mulighet for opprykk til 2. divisjon denne sesongen.

Alt annet kamptilbud i seniorklassen i lavere divisjoner er avlyst for denne sesongen.

Som det også ble informert om i januar vil det for klubber som vurderer at det ikke er lengre grunnlag for å delta i samme divisjon kommende sesong, være mulighet for å søke om nedrykk til en divisjon lavere. Siste frist for slik søknad er mandag 5. april. Søknad om nedrykk fra 2. divisjon til 3. divisjon sendes til Norges Håndballforbund, mens søknad om nedrykk fra 3. divisjon og lavere sendes egen region.

Vi forstår at denne sesongen har vært spesielt krevende for lag tilhørende seniorklassen i 2. divisjon og lavere divisjoner. Vi har håpet i det lengste å kunne tilby et kamptilbud i en form, men ser nå dessverre at dette ikke lenger er mulig. Vi håper lagene bruker tiden godt til planlegging av ny sesong med oppstart til høsten.

Stig Quille
Organisasjonssjef
Norges Håndballforbund