Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NTB

- Kanskje det største man kan oppleve

Det blir ikke større for en trener eller spiller enn å få delta i De olympiske leker.

Thorir Hergeirsson vet alt om hvor stort OL kan være: Han var sentral i Marit Breiviks trenerteam i 2008, da Norge vant sitt første OL-gull i håndball, og han hadde hovedansvaret da gullet ble forsvart fire år senere, og igjen da det ble bronse i Rio i 2016.

Nå venter to kamper – mot Montenegro (førstkommende fredag) og Romania (lørdag) - som avgjør om det blir ny deltakelse i OL i Tokyo. Det er altså en gruppe på tre lag som kjemper om to plasser i sommerlekene.

- OL er kanskje det største man kan oppleve som trener og spiller. Det henger høyt, sier Thorir Hergeirsson, halvannet døgn etter at Håndballgutta spilte seg til Tokyo.

- Målet vårt har hele veien vært at vi skal kvalifisere oss til OL i Tokyo, og det er det fortsatt. Da må vi beseire disse gode motstanderne.

Han utdyper:

- Montenegro i første kamp er et sterkt lag, som har vært innenfor topp 6-topp 8 i alle mesterskap over tid. Et taktisk og godt kjempende lag. De er gode konkurransemennesker, har god «attityd», og stiller med rutinerte spillere sentralt. Romania er litt det samme. De har noen nøkkelspillere som er blant Europas beste – (Cristina) Neagu og (Crina) Pintea, blant annet. De har en sterk tropp, og en del av spillerne og treneren kommer fra CSM Bucuresti, noe som betyr at de er godt samspilte. Vi snakker om en veldig sterk motstander som vi har kjempet mange kamper mot tidligere, sier Hergeirsson.

Håndballjentene har ikke vært samlet siden EM-gullet ble sikret i Herning i desember. Den tittelen ble tatt hjem på svært overbevisende manér, men Hergeirsson er snar med å påpeke at han og laget ikke kan slå seg til ro av den grunn:

- Vi hadde et godt EM hvor det meste gikk vår vei, og det var en god opplevelse. Samtidig så vet vi at OL-kvalifisering er en ny oppgave. Prestasjonen fra EM må gjenskapes, det er en ny konkurranse, og vi får ikke noe gratis, sier landslagssjefen.

**De norske kampene i OL-kvalifiseringen spilles slik:

19. mars kl. 19.30: Norge - Montenegro
20. mars kl. 19.30: Norge - Romania

Begge oppgjørene vises på TVNorge og discovery+.

Her er Håndballjentenes tropp til OL-kvalifiseringen