Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

En blid gjeng på REMA 1000 Håndballskole i Florø!
En blid gjeng på REMA 1000 Håndballskole i Florø!
Foto: Cecilia Molander

Håndballglede i vinterferien

Klubber over hele landet arrangerte REMA 1000 Håndballskole i ferien til glede for både store og små.

I uke 8 og 9 arrangerte lokale klubber REMA 1000 Håndballskole for barn mellom 6 og 12 år. Tross situasjonen, viser tilbakemeldingene fra arrangørene at det ble en kjempesuksess for alle involverte!

Her er noen av klubbenes erfaringer:

Kragerø Håndball:

– Det var helt fantastisk å være i hallen igjen med alle disse glade ungene – det var nesten som et kuslipp! Det som er fint med håndballskole er at man virkelig får trent på de små detaljene man ikke rekker å terpe på i like stor grad ellers. Jeg er veldig glad for at vi er en av de som fikk lov til å arrangere REMA 1000 Håndballskole, forteller Line Langerød-Nilsen.

Håndballskolen i Kragerø ble blant annet brukt til å øve på finter og koordinasjon, male egne drakter, skadeforebyggende trening og internkamp til slutt med innløp til «We are the Champions». Som instruktører stilte både gamle landslagsspillere og ungdommer fra klubben.

– Vi har vi noen ungdommer i klubben som er fantastisk flinke håndballspillere, men også veldig gode med de små. Det er noe eget med ungdommer fra egne rekker som bidrar - de minste står jo bare med stjerner i øynene. Og som ungdommene vokste på det og! Det var virkelig en vinn-vinn-situasjon både for deltakerne og instruktørene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

20210304-REMA 1000 Håndballskole-Kragerø.jpeg

Foto: Kragerø Håndball

Asker Skiklubb:

I Region Øst var Asker Skiklubb én av tre klubber som fikk arrangert håndballskole i vinterferien. Det var lenge usikkert om de kom til å kunne gjennomføre med de lokale restriksjonene som var, men til slutt lot det seg altså gjøre.

– Vi kjente veldig på at vi ville strekke oss langt for å få det til. Vi hadde vanskeligheter med å love noe og få folk til å binde seg for alt har vært så usikkert, men vi kastet oss rundt uken før for å få alt på plass og det har gått veldig fint. Vi har jo god plass i Leikvollhallen med et stort miljørom i andre etasje, så det gikk egentlig veldig bra med 19 barn. Selv om ikke det var kjempemange deltakere, så var det veldig hyggelig rett og slett. Vi gjør det gjerne igjen, sier Marianne Valen-Sendstad på vegne av klubben.

Gran HK:

– For oss er håndballskolen en gyllen mulighet til å få vist frem sporten. Vi kunne dessverre bare være maksimalt 20 stykker i år, og da var det leit å måtte si nei til de som ikke fikk plass og gjerne skulle vært med. Jeg tror det var et stort ønske om at det skulle skje noe nå, for det ble veldig fort fullt. Og det er hyggelig! Vi hadde en fin miks av store og små, forteller John Olav Høghaug-Western.

Videre forteller han at Gran HKs håndballskole skal være en arena der både nye og gamle spillere skal få ha det moro med håndball i ferien. Han ser flere fordeler med å dele deltakerne opp i mindre grupper.

– De tilbakemeldingene jeg har fått har vært veldig gode. Håndballskole er sosialt, og når gruppa er så oversiktlig så gjør det det enklere å komme inn i det. Er det 50 stykker i hallen er det kanskje litt skummelt, og det har vi ikke hatt noe av nå. Det er kanskje et pluss ut av alle begrensningene. Jeg ønsker også å berømme de flinke veilederne våre, som tar godt vare på de unge håndballspirene våre.

Florø SK Handball:

Florø SK Handball arrangerer tre håndballskoler i året: REMA 1000 Håndballskolen i høst og vinterferien, og en egen om sommeren.

– Vi synes rammen REMA 1000 gir er fantastisk bra. Vi bruker håndballskolene til å gi barn og ungdom en smak av håndball, men samtidig som et tilbud til de som allerede er engasjert i håndball. Og så prøver vi å leve opp til håndballforbundets visjon "Håndball for alle", sier Morten Mortensen. 

Også i Florø er ungdommene populære og dyktige instruktører. 

– Vi kunne ikke klart oss uten ungdommene som instruktører. Vi har et opplegg der vi utdanner 14-åringer på barnetrenerkurs og det får de praktisert i løpet av året som  instruktører på SFO på alle barneskolene i kommunen. Og så deltar de som instruktører fra de er 15. Vi knytter de til klubben på litt andre måter enn bare som spillere, og de utvikler seg som både trenere, instruktører og spillere.

Harstad HK:

Også lengst nord ble det arrangert håndballskole i vinterferien. Harstad HK la fokuset på grunnprinsippene, Fair Play og spill, og er veldig fornøyde med gjennomføringen.  

– For det første var det himla godt å samle noen unger i hallen igjen! Dette er 7. gangen vi arrangerer REMA 1000 Håndballskole, og vi hadde færre unger enn vi vanligvis har på håndballskolen. Det var nok lurt, for vi klarte å holde de i hver sine kohorter med faste instruktører og masse aktivitet. Vanligvis har vi hatt kreativt verksted og lignende, men nå hadde vi fullt fokus på aktivitet basert på grunnprinsippene til Norges Håndballforbund. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger – jeg tror både vi og ungene har savnet at det skulle skje noe, så det ble tre veldig, veldig positive dager, sier Beate Tande.

Nærbø IL:

I Region SørVest var Nærbø blant arrangørene. De hadde håndballskole fra mandag til onsdag, med en god gjeng fordelt i to haller. Bergliot Erås forteller at barna har storkost seg:

– Det har gått bra. Alle deltakerne var klare over situasjonen og forholdt seg til reglene på en god måte. De har hatt med seg lunsj, mens vi har hatt frukt, drikke og yoghurt til alle. Vi er heldige som har ett stort uteområde og hadde supert vær, så det har vært greit å holde gruppene adskilt. Målet er å gi et ekstra tilbud til barna i ferien, med aktiv lek, læring og sosialt samvær.