Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Thomas Solstad i aksjon for Håndballgutta under VM i Egypt.
Thomas Solstad i aksjon for Håndballgutta under VM i Egypt.
Foto: Anne-Christine Poujoulat/POOL/AFP

En barndomsdrøm i oppfyllelse

Thomas Solstad debuterte for Håndballgutta i VM i januar. Nå skal han være med å kjempe om en OL-plass.

– VM var en veldig stor opplevelse. Det var selvfølgelig litt kjedelig at det ikke var publikum når man først har sånne mesterskap, men det er utrolig hvor fort man har blitt vant til at det ikke er publikum i hallen. Legger man bort det, så synes jeg det var utrolig stort og lærerikt, og jeg har tatt med meg mye derfra som jeg har fått brukt i klubbhåndballen.

Thomas Solstad er kanskje best kjent som linjespiller på et av Norges beste herrelag. De to siste sesongene har 24-åringen fra Ski vært en viktig spiller for Elverum, både i REMA 1000-ligaen og i Champions League - så viktig at han før denne sesongen ble utnevnt til kaptein. Allikevel ble han overrasket da landslagssjef Christian Berge ringte og sa at han var tatt ut til VM-troppen.  

– Det kom som et sjokk egentlig. Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt, og jeg ble veldig overrasket da han ringte. Det er jo en barndomsdrøm og noe man har jobbet for siden man bestemte seg for å satse for fullt på håndballen, så det var veldig morsomt å få den beskjeden, forteller han.

Gleden var ikke mindre da Solstad fikk beskjed om at han også får være med å kjempe om en plass i OL.

–  Jeg er ganske stolt av å få lov til å være med på det! Det blir spennende, og jeg gleder meg til å møte laget igjen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

20160805 LM96 EM Thomas Solstad.jpg

I 2016 var Solstad en del av juniorlandslaget. Han har også vært innom ungdoms- og rekruttlandslaget. Foto: Hans Petter Wille

For førstkommende helg, fra 12.-14. mars, skal Håndballgutta spille OL-kvalifisering. De norske gutta har ikke vært en del av lekene siden 1972, og nå er det kun Brasil, Chile og Sør-Korea som står i veien for den store drømmen.

–  Det blir tre tøffe kamper som kommer raskt etter hverandre. Det er noe av det største man kan gjøre som håndballspiller, så det kommer fire lag inn i kvaliken som alle har mål om å kvalifisere seg og gi alt, sier Solstad.

På spørsmål om hva som blir det viktigste å ta med seg fra verdensmesterskapet i Egypt, sier Solstad følgende: 

- Det blir å finne de marginene og prosentene vi ikke fant i VM og prøve å utnytte de bedre, rett og slett. Vi må lære av det vi gjorde der nede, utvikle oss videre og bruke disse kampene godt til det.

**De norske kampene i OL-kvalifiseringen spilles slik:

12. mars kl. 20.00: Norge - Brasil (TVNorge/discovery+)
13. mars kl. 20.00: Norge - Chile (TVNorge/discovery+)
14. mars kl. 20.00: Sør-Korea - Norge (MAX/discovery+)

Se mer om OL-kvalifiseringen her