Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Claus Fisker/NTB

Drømmer om å få spille sitt første OL

Malin Aune har spilt på landslaget siden 2015. Nå gleder hun seg til å kjempe om en OL-plass.

– Personlig er det et stort mål jeg har. Det er en drøm å få spille et OL. Det var veldig kjipt i fjor når det ikke ble noe, så jeg håper det løser seg i år og at vi får den plassen. Det betyr veldig mye for meg, sier kantspilleren.

Håndballjentene har vært med i OL åtte ganger. Det har resultert i to gull, to sølv og to bronse til de norske jentene. Helgens OL-kvalifisering avgjør om Norge på nytt skal få spille om den gjeveste tittelen, og Aune håper laget kan dra nytte av godfølelsen fra EM i desember. 

– Det blir veldig spennende. Vi gjorde det jo veldig godt i desember, så jeg håper vi kan ta med oss det vi gjorde bra der. Vi jobbet godt i forsvar, og det blir viktig nå også for det er to gode lag vi møter. Ellers har vi mye fart i laget og angrepsspillet fikk vi drillet mye på i desember, så vi må egentlig bare fortsette med det som fungerte i EM.

Håndballjentene møter Romania og Montenegro i kvalifiseringen – to sterke motstandere som begge var med i OL i 2016, og som naturligvis har ambisjoner om å ta seg til Tokyo.

– Det er en tøff gruppe. Vi må virkelig være skjerpet og være på det nivået vi var på i mesterskapet. Det er ikke så lenge siden, så jeg føler vi kan fortsette der vi slapp. Alle jentene er gira på at vi skal kvalifisere oss og få den plassen.

Flere av de norske landslagsspillerne reiste rett fra play-off i Champions League til kvalifiseringen i Montenegro. Aune og Vipers oppholdt seg en uke i Danmark for å spille to kamper mot Odense, og tok seg videre til kvartfinale i cupen. Aune forteller at det siste året har vært uforutsigbart, men at både spillerne og klubben har håndtert situasjonen på en god måte. 

- Vi har ofte havnet i situasjoner der det er litt vanskelig å vite hva vi skal uken etterpå. Med reglene som er i Norge nå, vet vi at vi ikke kan spille der, så da må vi ha hjemmekampene våre et annet sted. Det synes jeg vi er flinke til å akseptere, og så prøver vi å gjøre det på en god måte uten å reise så mye frem og tilbake. 

Se mer om OL-kvalifiseringen her