Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Disse nasjonene er klare for OL for menn

Seks lag kvalifiserte seg i helgen til OL i Tokyo. Dermed er de tolv nasjonene som får delta i mesterskapet klare.

I helgen ble det avholdt OL-kvalifisering i Montenegro, Frankrike og Tyskland. Tolv nasjoner deltok i kvalifiseringen og seks av de sikret seg en plass i OL. 

Håndballgutta vant sin gruppe med tre av tre mulige seiere og er dermed kvalifisert til OL. Det samme er Brasil som kom på 2. plass. Fra de to andre gruppene har Frankrike, Portugal, Sverige og Tyskland sikret seg en billett til lekene.

Portugal er klare for sitt første OL noensinne etter en ettmålsseier over Frankrike i siste kamp. Frankrike, Portugal og Kroatia endte med like mange poeng, men Kroatia, som har vunnet OL to ganger, røk ut på målforskjell. Sverige måtte vinne eller spille uavgjort mot Slovenia i sin siste kamp. Glenn Solbergs menn vant med god margin og sikret gruppeseier foran Tyskland. 

I tillegg er seks nasjoner forhåndskvalifiserte til OL. Kontinentmesterne Spania, Egypt, Argentina og Bahrain, VM-vinner Danmark og vertsnasjonen Japan er sikret plass.

OL i Tokyo spilles fra 24. juli til 8. august 2021. Tolv lag fordeles i to puljer, og de fire beste lagene fra hver pulje går videre til kvartfinale.

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har etablert seedingnivåer som benyttes når puljene skal fordeles. Det er kun to lag på hvert nivå og disse trekkes til hver sin pulje. Siden Norge er toppseedet sammen med Danmark, kan ikke de to lagene møtes før i en eventuell kvartfinale. 

Slik er de tolv lagene seedet: 

1: Danmark og Norge
2: Frankrike og Sverige
3: Tyskland og Portugal
4: Brasil og Japan
5: Spania og Egypt
6: Argentina og Bahrain. 

Tidspunkt for trekningen er ikke fastsatt.

Les mer på våre OL-sider
Les mer om OL-kvalifiseringen på IHF sin hjemmeside