Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2 millioner «Idrett for alle»-brød solgt

REMA 1000-brødet har samlet inn 2 millioner kroner til håndballspillere med nedsatt funksjonsevne.

«Idrett for alle» er et samarbeid mellom REMA 1000 og Norges Håndballforbund (NHF). For hvert solgte brød går én krone til å støtte håndballspillere med nedsatt funksjonsevne. Brødet ble lansert i alle REMA 1000-butikker 6. januar 2020, og et drøyt år senere er det altså samlet inn 2 millioner kroner til prosjektet.

– Vi i REMA 1000 er veldig glade for at våre kunder velger «Idrett for alle»-brødet og er med å bidra til at alle kan delta i idretten. På ett år har vi samlet inn 2 millioner kroner til prosjektet, og vi håper på et enda høyere tall og enda mer penger tilbake til «Idrett for alle» i 2021, sier sponsorsjef i REMA 1000, Vidar Riseth.

Målet med prosjektet er å bidra til at flere barn, unge og voksne med nedsatt funksjonsevne får et lokalt aktivitetstilbud i hverdagen. Midlene brukes blant annet til å løfte REMA 1000 TH-serien, en egen serie for utviklingshemmede, og fremover er fokuset rettet mot rekruttering og treneropplæring. Ifølge prosjektleder for inkludering i NHF, Eva Skei, betyr midlene mye for utviklingen av tilrettelagt håndball (TH).

– Vi jobber med en større rekrutteringskampanje rettet mot barn og unge. Får vi etter hvert flere lag, vil vi tilby en egen pulje for barnelag i TH-serien i alle regioner. I tillegg har Bjarte Myrhol utviklet et skreddersydd opplegg for alle trenere og ledere på TH-lagene i appen «Learn Handball». Dette blir et viktig verktøy til å gjøre treningene bedre og mer spennende, og kanskje påvirke både rekruttering og det å beholde spillerne på lagene lengst mulig, sier hun.

En av initiativtakerne til «Idrett for alle» er Håndballguttas kaptein Bjarte Myrhol. Han er ambassadør for prosjektet og har deltatt på flere aktiviteter sammen med TH-lagene det siste året. Han er svært glad for midlene som nå er samlet inn.

– Det er helt vanvittige tall! Vi må prise oss lykkelige for at REMA 1000 står bak og ønsker å bidra til et så flott prosjekt. Jeg kan ikke gjøre annet enn å si tusen takk og at jeg synes det er veldig morsomt å kunne være med på et prosjekt hvor jeg vet at pengene går rett til håndballglede og idrettsglede. Når barn med nedsatt funksjonsevne driver med idrett så har de en entusiasme og en livsglede som overgår alt jeg opplever i min idrett. Det å kunne se det og få en påminnelse om hvor flott idrettsglede kan være, gir meg veldig mye.

Generalsekretær i NHF, Erik Langerud, lar seg også imponere av prosjektet.

– Det er helt fantastisk at vi og REMA 1000 har fått inn 2 millioner kroner gjennom «Idrett for alle»- prosjektet. Disse midlene går blant annet til å skape et bedre aktivitetstilbud for barn og unge med nedsatt funksjonsevne og vil bety mye i arbeidet med å bedre aktiviteten for våre eksisterende lag. Vi vil rette en stor takk til alle som har kjøpt brødet!