Vipers
Malin Aune leverte tre scoringer mot Rostov-Don, men kunne ikke gjøre noe med at Vipers tapte med ett mål. Bildet er fra en tidligere kamp.

Knepent tap for Vipers Kristiansand

Katrine Lunde sto en fantastisk kamp i Vipers-buret, men det ble tap med ett fattig mål mot Rostov-Don.

Sluttresultatet ble 23-24.

Vipers Kristiansand ønsket å reise seg i Champions League etter to strake tap mot FTC-Rail Cargo, men i en spennende og jevn kamp var det Rostov-Don som trakk det lengste strået og til slutt kunne juble for seier i Erd Arena i Ungarn.

Lagene fulgte hverandre tett de første minuttene, men så tok Vipers initiativet i kampen. Jana Knedlikova og Henny Ella Reistad sto med tre scoringer hver på like mange forsøk, etter at førstnevnte sendte de rosakledde i føringen 9-6 med en lekker scoring fra sin kantposisjon.

Fremover ble det noen enkle tekniske feil fra det norske laget, og da Rostov-Don kun lå ett mål bak, så Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad seg nødt til å ta en timeout. Det ga ikke umiddelbar suksess, og Polina Kuznetsova utlignet for Rostov-Don med få minutter igjen av omgangen.

I omgangens siste sekund satte Malin Aune inn 16-15 til Vipers.

Katrine Lunde fortsatte storspillet fra førsteomgang i den andre, og åpnet omgangen med flere strålende redninger. Offensivt sa det derimot full stopp for Vipers. Med fire strake scoringer var kampen snudd til 19-17 i favør Rostov-Don.

For Vipers sin del ble det ti målløse minutter, og laget fra Kristiansand var i ferd med å miste kontakten med det russiske laget. Så våknet de rosakledde igjen. Malin Aune satte Vipers sin andre scoring i omgangen like før 45 minutter av kampen var passert, og Vipers viste at de ikke var ferdigspilt for dagen.

Vipers nektet å gi seg, og avlslutningen på kampen ble akkurat så spennende som man kunne håpe på før avkast.

De siste minuttene bar preg av storspill av keeperne til begge lag, og hverken Vipers eller Rostov-Don klarte å få noe forsprang til sin motstander.

Med under ett minutt igjen var lagene like langt, men dessverre for Vipers sin del satte Emilie Hegh Arntzen skuddet sitt i tverrliggeren, mens Rostov-Don scorte på sin straffe med kun sekunder igjen. Dermed endte det med et knepent tap for Kristiansand-laget.

Med rundt tre minutter igjen av kampen gikk Vipers sin toppscorer Nora Mørk haltende av banen. Idet kampen skulle avgjøres ute på banen, kunne man se en gråtende Mørk på sidelinjen. Det er uvisst hvor stort skadeomfanget er, eller om det har sammenheng med Mørk sine tidligere kneskader.

PS: På grunn av en rekke corona-utsatte kamper, bestemte EHF at alle lagene i gruppespillet skulle gå videre til sluttspillet. Dermed var Vipers Kristiansand sikret en plass i åttendelsfinalen allerede før dagens kamp.