Storhamar vant over Thüringer HC i Tyskland

Det ble seier, 32-20, til de norske jentene i helgens første kamp mot Thüringer HC i Tyskland.

Denne helgen har Storhamar tatt turen til Tyskland for å spille dobbeltkamp mot Thüringer HC i gruppe C, i EHF European League. Storhamar hadde spilt to kamper i gruppespillet før denne helgen og lå på 2. plass, med en seier og et tap.

Helgens første kamp endte altså med en tomålsseier til Storhamar, 32-30.

Første omgang var en kamp med meget høyt tempo og mye bra keeperspill. Thüringer HCs norske keeper, Marie Skurtveit Davidsen, og Storhamars, Tonje Haug Lerstad, hadde begge to en veldig god omgang og endte vel med redningsprosent på rundt 50% begge to.

Davidsen fortsatte storspillet i begynnelsen av andre omgang og Thüringer HC gikk raskt opp i en firemålsledelse. De tyske jentene hadde en knapp ledelse store deler av omgangen, men Storhamar kjempet og med godt forsvarsspill tok de igjen de tyske jentene. Med tre minutter igjen av kampen var det de som lå foran med to mål og Thüringer ble tvunget til å ta time out.

Neste kamp mot det tyske laget spilles søndag og vises på V4 og Viaplay fra kl. 12.00.

EHF European League (Gruppe C)
StorhamarThüringer HC 32-30 (14-14)
Salza Halle Bad Langensalza (Tyskland)

Storhamars lag: Stine Lidén, Tonje Haug Lerstad, Maja Jakobsen 9, Tonje Enkerud 7, Guro Nestaker 5, Emilie Margrethe Hovden 5, Ann Grete Nørgaard 3, Cassandra Tollbring 2, Sara Rønningen 1, Ellen Marie Folkvord, Moa Amanda Fredriksson, Andrea Landås Gabrielsen, Susanne Liberg Amundsen, Lone Sandvik, Elise Skinnehaugen, Selma Brodal.

Thüringer HCs toppscorere: Emma Fernis Ekeman, Kerstin Kündig og Markéta Jerábková, alle med 7 mål hver.

Utvisninger: Storhamar 0x2min., Thüringer HC 3x2 min