Katrine Lunde, Vipers

Vant i Frankrike i siste sekund

Katrine Lunde og Vipers vant knepent mot franske Metz i sin første Champions League-kamp på lenge.

Kampen endte 28-29 i Vipers favør, og sørlendingene er dermed ubeseiret etter syv kamper.

For å løse floken med for få spilte kamper i Champions League og for å ta igjen utsatte kamper, har Vipers Kristiansand lagt ut på Europaturné. Totalt fem kamper skal spilles på elleve dager, med Metz nordøst i Frankrike som første stopp.

Det var målvaktene som satte sitt preg på den første omgangen i Metz onsdag kveld. Katrine Lunde storspilte, og selv om forsvaret stort sett stod bra, var det Lunde som sørget for å holde sifrene nede.

Selv om Henny Reistad var god fremover, var det ellers en del slurv og upresise skudd. Lite hjalp det Vipers at Hatadou Sako omtrent stengte målet på motsatt banehalvdel. Til pause var Vipers to mål foran på stillingen 11-13.

I den andre omgangen ble det ordentlig spennende. Mens Vipers hadde ledet relativt komfortabelt med et par mål de første tretti, spilte lagene likt den siste halvtimen.

Først når det var ni minutter igjen av omgangen kom Vipers seg et fattig mål foran, en ledelse de så vidt beholdt til siste fløytestøt. Kampen endte 28-29 i favør Vipers.

Selv etter rundreisen vil Kristiansand-klubben mangle tre kamper. Det europeiske håndballforbundet må avgjøre den endelige poengfordelingen i gruppespillet.