Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Thomas Fries sørget for at Elverum ledet til pause med store redninger. Her fra en tidligere kamp i Champions League. Foto: NTB
Thomas Fries sørget for at Elverum ledet til pause med store redninger. Her fra en tidligere kamp i Champions League. Foto: NTB

Knepent tap for Elverum i Champions League

Elverum viste styrke mot Nord-Makedonske Vardar, men det glapp på slutten av kampen.

Likt forrige kamp, 34-34. Fulgte hverandre tett hele kampen. Vardar hadde på det meste en ledelse på fire mål.

Da lagene møttes forrige gang, på søndag, var det en tett kampe hvor lagene fulgte hverandre hele veien, og kampen endte 34-34. Denne gangen stod Elverum som hjemmelag i Skopje, og var klare for revansj. 

Første femten minuttene i kampen så ut til å være ganske lik det første oppgjøret, og lagene fulgte hverandre mål for mål. Begge lag holdet høyt tempo og scoringene kommer raskt etter hverandre. Litt over ti minutter inn i kampen fikk Vardar straffe på stillingen 6-7 og hadde muligheten til å komme to foran, men Thorsten Fries står i veien for straffen.

Gjennom første omgang preget Fries utfallet med flere store og gode redninger da forsvaret glapp. Til tross for storspill fra Elverums målvakt kom Vardar foran med to etter tretten minutter, men det var før Pujol fikk sagt sitt. Pujol plasserte to baller midt i det åpne målet, og igjen var lagene likt med stillingen 9-9 før Fingren satte det tiende målet for Elverum. Vardar hang på Elverum, men fikk ikke tatt igjen hjemmelget på bortebane.

Med syv minutter igjen av omgangen lå Elverum foran med tre, som også ble ledelsen til pause. Lagene gikk i garderoben med stillingen 20-17 til Elverum, som var to mål mer enn Elverum ledet med til pause i det forrige oppgjøret. 

Elverum satte andre omgangens første mål, før Vardar tok over styringen på kampen. Ti minutter ut i andre omgang hadde Vardar kommet foran med to. Elverum henger etter og får utlignet igjen. Dette mønsteret gjentok seg gjennom hele andre omgang.

Elverum lå over med to og under med to, men med tre minutter igjen stod det 32-32. Vardar satt inn mål 33, og Elverum mistet ballen da de hadde sjansen for å utligne. De tre siste skuddforsøkene fra Elverum endte med bom, men motstanderlaget traff på sine sjanser. Det glapp på slutten for Elverum, som ble beseiret med stillingen 32-35.  

Elverum møter Paris Sint-Germain i sin neste kamp i Champions League, kampen spilles 2. mars 18:45 i Paris. To dager senere, 4. mars møter Elverum FC Porto i Porto kl 19:45.

FAKTA
EHF Champions League - gruppe A
Elverum Håndball Herrer - HC Vardar 1961 32-35 (20-17)
Sport Center Jane Sandanski, Skopje, Makedonia
Elverums målscorere og lag: Emil Kheri Imsgard, Thorsten Fries, Josef Pujol 5, Dominik Mathe 5, Christopher Hedberg 4, Endre Langaas 4, Alexander Blonz 4, Simen Holand Pettersen 3, Thomas Solstad 3, Johan Niclas Fingren 2, Simen Nicolay Schønningsen 1, Tobias Grøndahl 1, Luc Abalo, Kristian Hübert Larsen, Edwin Aspenbäck, William Nilsen-Nygaard.
Vardars toppscorer:  Timur Dibirov 9.
Utvisninger: Elverum 3x2 minutter, Vardar 4x2 minutter og ett rødt kort.