Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Vidar Ruud/NTB
Foto: Vidar Ruud/NTB
Foto: Vidar Ruud / NTB

– Jeg følte at nå kan vi klare det igjen

Håndballjentene vant EM i desember. Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal forteller om jentenes mesterskap.

I desember tok Håndballjentene sitt åttende EM-gull. I mesterskapssammenheng har de norske jentene vært med i toppen lenge, og de har siden 1994 tatt medalje i 12 av 14 europamesterskap. Gode resultater over tid betyr imidlertid ikke at jentene tar lett på oppgaven, og i evalueringen av mesterskapet var det – som alltid – fokus på utvikling.

– Thorir er veldig opptatt av at man ikke skal bli for komfortabel selv om det er mye medgang. Det er viktig å være kritisk og se på små detaljer vi kan forbedre også når det går bra, sier Stine Bredal Oftedal om tankegangen til landslagstrener Thorir Hergeirsson.

Er det noe konkret i dette mesterskapet dere har merket dere?

– Det var en periode i begynnelsen av mesterskapet hvor vi slet med småting rundt linjespiller, og i angrepsspillet mistet vi litt flyt når vi møtte 5-1-forsvar. Så det er en del småting her og der, men stort sett var det mye bra. Det handler like mye om å forsterke det som fungerer og bli enda bedre på det.

20201220-Mottar-trofeet-LKS-EM2020-FRA-NOR-Petter-Arvidson-Bildbyrån.jpg

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Norge gikk ubeseiret gjennom både gruppespillet og mellomrunden. Likevel var det mye nerver og spenning knyttet til finalene.

– Vi var klare for semifinale før siste kamp (i gruppespillet) og det er ikke alltid vi er så heldige at det skjer. Da tror jeg det bygde seg opp en stor forventning om at vi skulle ta det, men så må man gå å vente og da ble det litt mye nerver. Samtidig følte jeg meg veldig trygg på at vi skulle klare det.

Det ble en litt annerledes oppladning til mesterskapet denne gangen, men skal vi tro landslagskapteinen, lot ikke jentene seg påvirke av det. En høst med mange utsettelser og avlysninger i klubbhåndballen ga jentene verdifull trening i å omstille, og Stine synes det var god stemning i laget hele veien.

– Vi fikk tilbake flere spillere som hadde vært borte en stund og det var en veldig sulten tropp. Jeg følte at nå kan vi klare det igjen, for vi var ganske nærme de foregående årene også. Vi jobbet veldig godt, var på og konsentrerte, og da ble jo særlig gruppespillet bra for oss.

I midten av mars skal Håndballjentene etter planen spille OL-kvalifisering for første gang, mot Romania og Montenegro. To av lagene i gruppa får reise til Tokyo i sommer.  

– Det blir tøft, men det er ikke noe annet alternativ enn å sørge for at vi vinner. Med all ydmykhet, for alle vet hva som står på spill og det legger en ekstra nerve i det. Men med det laget vi er, tenker jeg at vi skal komme oss videre.

I OL skal lag fra hele verden konkurrere om den gjeveste pokalen. Norge har tatt medalje i de tre siste lekene, men er forberedt på tøff konkurranse dersom de kvalifiserer seg. 

- Jeg synes at Danmark imponerte og de var veldig nære ved å ta bronsemedalje i EM. De kommer nok bare til å bli bedre og bedre. Samtidig synes jeg at lag som Frankrike og Russland, som allerede er gode, er farlige og det kommer de alltid til å være. Når vi spiller VM eller OL er det flere lag utenfor Europa som stadig tar nye steg. Det er skummelt for vår del, men utrolig bra for håndballen.

Se mer om Håndballjentene