Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NTB
Foto: NTB
Foto: Foto Petr David Josek/AP/ NTB

- Vi drømmer om å vinne de kampene

Håndballgutta endte på sjetteplass i VM. Landslagskaptein Bjarte Myrhol oppsummerer mesterskapet.

Håndballgutta hadde høye ambisjoner i forkant av verdensmesterskapet i Egypt. Med VM-sølv i både 2017 og i 2019, var det naturlig å drømme om en plass øverst på pallen i årets mesterskap. Dermed ble skuffelsen stor da Spania trakk det lengste strået i kvartfinalen.

– På flyet hjem satt jeg med en følelse av å ikke ha oppnådd det vi ville, og det er veldig beskrivende for hvordan mesterskapet ble. Det tyder på at det ikke gikk som vi ønsket, sier landslagskaptein Bjarte Myrhol til handball.no.

Herrelandslaget har tatt store steg de siste årene. I 2016 gikk de for første gang til  semifinale i et mesterskap, og siden den gang har de vunnet to sølv- og en bronsemedalje. En av spillerne som har vært med på denne reisen er Bjarte. Helt siden 2003 har han vært en del av laget og på veien har han fått med seg to sølvmedaljer. Den erfaringen bruker han til å sette gullforventningene i perspektiv.

–  At et mesterskap er dårlig hvis man ikke kommer hjem med gull, er langt fra den virkeligheten jeg har. Et eksempel er fjorårets mesterskap hvor vi leverer fantastiske håndballkamper og resultater, og sitter igjen med en flott bronsemedalje etter fire ekstraomganger mot Kroatia. Det skal vi være kjempestolte av.

Ble gullsnakket forstyrrende?

– Nei, overhodet ikke. Vi er forskjellig skrudd sammen alle sammen, og forventningspress er bare tegn på at man gjør noe riktig. Det frykter vi ikke i det hele tatt, i hvert fall gjør ikke jeg det.

– Vi lever et ekstremt resultatpreget liv og alt vi gjør blir målt i resultater. Når de ikke er gode nok, må vi ta konsekvensene av det.

Også i EM i 2018 røk Håndballgutta ut før kvartfinalen. Ifølge Bjarte er det flere likheter mellom mesterskapene, og han legger spesielt vekt på toppkampene.

– Det er noe av det samme som skjer i 2018: Vi taper mot begge topplagene, Frankrike og Kroatia, og nå tapte vi mot Frankrike og Spania. For å komme langt i mesterskap sier all statistikk at du må vinne én av de to toppkampene. Ingen kan si at Frankrike og Spania er lag man skal slå hver gang, for det er utrolig tøffe håndballkamper, men vi drømmer om å komme dit at vi vinner de kampene.

Nå er det to uker siden de norske gutta kom hjem fra mesterskapet og rettet fokus mot klubbhåndballen. Allikevel er det ikke lenge før nye muligheter byr seg for herrelandslaget: I mars kan de sikre seg en OL-plass for første gang siden 1972. Bjarte slet med en skulderskade i VM, men er nå i full trening med sammen med klubblaget sitt Skjern Håndbold.

Melder du deg klar for en OL-kvalifisering i mars?

– Ja, det er absolutt planen!

Se mer om Håndballgutta