Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: IHF

- Jeg synes det er veldig bra her

Håndballguttas kaptein Bjarte Myrhol tror en av nøklene til VM-suksess er å takle uforutsette hendelser.

Det gikk ikke som ønsket i åpningskampen mot Frankrike. Lørdag får Håndballgutta sjansen til å slå tilbake, når Sveits står på motsatt halvdel.

Det er ikke til å komme bort fra at de første dagene i Egypt har avstedkommet flere utenomsportslige diskusjoner og spørsmål. Landslagslege Thomas Torgalsen understreker at situasjonen er helsemessig forsvarlig for det norske laget - samtidig er det ikke uvanlig for toppidrettsutøvere å bli stilt overfor uforutsette utfordringer. Spesielt ikke under store mesterskap.

- Noe av hovedoppgaven her blir å kunne takle ting som skjer, som vi ikke er forberedt på. De lagene som klarer å takle sånne ting best, tror jeg også vil komme best rustet ut av det, sa Håndballguttas eldstemann Bjarte Myrhol, da han møtte det norske pressekorpset på Teams fredag ettermiddag.

- Det (med koronaboble i mesterskap) er også en helt ny situasjon for oss. Vi er bare håndballspillere, og det er det vi må fokusere på. Så får vi stole på at de rundt oss gjør jobben sin, sa landslagskapteinen videre.

Nå har Håndballgutta og Myrhol blikket rettet mot Sveits, som er motstander klokka 20.30 norsk tid i Kairo.

- Det er det som er fint ved å være i et mesterskap. Uansett om man vinner eller taper, så har man ikke tid til å fordøye det mer enn noen timer før vi må tenke på neste oppgave. Det er det vi gjør her nå. Nå er det Sveits som har all fokus.

Også Myrhol fikk spørsmål om smittevernsituasjonen på dagens pressemøte. Han svarte dette:

- Jeg synes det er veldig bra her. Det kan ha noe med å gjøre at jeg ikke har sett sola på fem måneder, og at når man ser den igjen, så blir man blid! Så for min del er det en veldig fin tilværelse her nede.

Landslagssjef Christian Berge satt oppe hele natta etter tapet for Frankrike. Først klokka 08.00 slo han av analyseverktøyet. Han mener 24-28 mot franskmennene også kan være positivt på sikt:

- Ja, det kan det. Det er det vi jobber med. Du får avdekket en del ting som du ikke ønsker skal skje. Da er det lett å peke på ting som man kan jobbe noe med, for vi er et bedre kollektiv enn det vi viste torsdag. Og det er det fint å få svar på, sa Berge.

- Man prøver å ta det negative, og gjøre det om til noe positivt. For det var ikke bare dårlige prestasjoner, presiserte Berge, som like fullt lover følgende:

- Spillerne har veldig revansjesug etter ikke å framstå sånn en gang til. Og det skal vi klare å få til.

Eller som målvakt Torbjørn Bergerud sa det:

- Vi gleder oss til matchen mot Sveits. Jeg gleder meg i alle fall skikkelig masse til å komme på banen igjen. Vi skal vise oss fram igjen, og dra fra hallen med en seier.

**Norges neste kamp i gruppespillet kommer mot Sveits lørdag 16. januar. Deretter venter Østerrike mandag 18. januar. Begge kampene har avkast 20.30, og sendes på TV3/Viaplay.

Les mer om Håndballgutta

Les mer om mesterskapet på IHFs VM-sider