Henny Reistad

Uavgjort igjen for Vipers mot Team Esbjerg

Det ble nok en gang uavgjort (28-28) mot Team Esbjerg i gruppespillet i EHF Champions League.

Oppdatert 13.01:
Kampen mot Rostov Don 13.01 ble utsatt grunnet koronasmitte hos motstanderlaget. Neste kamp for Vipers er bortekamp mot Bucuresti lørdag 16.01 kl 16.00

Endelig var det tid for Champions League igjen for Vipers. På grunn av pandemien har flere av Vipers kamper blitt utsatt, men lørdag fikk de altså spilt sin femte kamp i gruppespillet. Før denne kampen hadde de tre seire og en uavgjort som kom nettopp Esbjerg i forrige CL kamp og som ble spilt så langt tilbake som i oktober.

Vipers var favoritter før kampen, men med en motstander med flere norske landslagsspillere var det klart at dette ville bli en jevn kamp. Hele elleve norske spillere var på kamprapporten denne lørdagen i Kristiansand.

Henny Reistad startet med det Marit Malm Frafjord (Esbjerg) før kampen sa Esbjerg måtte passe på, nemlig raske avslutninger etter feil i angrep. Vipers lå som regel med et par mål foran igjennom hele første omgang.

Andre omgang begynte bra for Vipers og etter seks minutter ledet de med seks mål, men dette ble en kamp som svingte veldig og Team Esbjerg ga ikke opp. I det det gjenstod ti minutter var de foran med ett mål og Gjekstad valgte å ta timeout.

Det ble, som forventet, en jevn kamp. Ett minutt før slutt fikk Nora Mørk utvisning på stillingen 28-28, men Team Esbjerg brøytet heldigvis i sitt angrep. Vipers hadde muligheten til å avgjøre, men slik gikk det altså ikke.

Marit Røsberg Jacobsen i Esbjerg ble kåret til banens beste, mens Henny Reistad ble EHF Players of the week (MVP).

Til V4 etter kampen la verken Nora Mørk og Ole Gustav Gjekstad skjul på at de var skuffet, men med lite kamptrening den siste tiden ser de likevel positivt på fremtiden.

Nå kommer kampene på rad og rekke og allerede på onsdag 13. januar skal de møte gruppeleder Rostov-Don. Kampen spilles kl. 18:15 og vises på V4.