Storhamar kjempet seg til to poeng på hjemmebane.

Storhamar henter to poeng i Europaligaen

Storhamar fortsatte i gode takter og fikk sine første poeng i gruppespillet i Europaligaen.

I andre runden av gruppespillet i Europaliga tok Storhamar i mot det russiske laget Astrakhanochka på hjemmebane. Storhamar ledet med åtte mål i en periode, men ble hentet inn litt mot slutten. Det holdt likevel ikke for å ta igjen Storhamar, og hjemmelaget vant kampen 33-28.

Storhamar fikk en litt treg start mot russiske Astrakhanochka, det gikk nesten fire minutter før Storhamar fikk satt sitt første mål. Hjemmelaget fra Hamar var ikke ferdig der, og etter ni minutter i første omgang hadde de tatt igjen ledelsen og lå over 5-4. Etter enda ni minutter hadde hjemmelaget økt ledelsen og lå foran med fem mål. Denne ledelsen holdt de nesten helt frem til pause, men Astrakhanochka fikk satt inn et siste mål rett før pause. Lagene gikk til pause med stillingen 18-14.

I andre omgang fortsatte Storhamar der de slapp før pause og økte stadig rommet ned til de russiske gjestene. Etter tjue minutter spilt i andre omgang hadde Storhamar økt ledelsen til åtte mål.

Astrakhanochka spilte store deler av andre omgang med syv mot seks, hvor de tok ut sin målvakt. Storhamar hadde god kontroll på syv mot seks angrepene, men mot slutten av omgangen sprakk det opp i forsvaret til hjemmelaget. Astrakhanochka fikk to raske mål med seks minutter igjen av kampen, da la Storhamars trener, Finn Gabrielsen, ned timeout-kortet. Gabrielsen ba hjemmelaget være mer kyniske og dra i land de to poengene.

De siste fem minuttene fikk Astrakhanochka hentet inn noen mål, men det var ikke nok til å tette rommet opp til Storhamar. Storhamar vinner kampen 33-28.

Returoppgjøret mot Astrakhanochka spilles lørdag 20. februar, men Storhamars neste kamp i Europaligaen spilles lørdag 6. februar mot Thüringer HC.