Gjensidige Cup

20210108 Norge-Hviterussland
Robin Haug storspilte i det norske buret i fredagens seier for tomme tribuner i Nadderud Arena.

Norge fikk revansje mot Hviterussland

Etter en strålende avslutning mot Hviterussland ligger Norge nå godt an til å vinne gruppen i EM-kvalifiseringen.

Kampen endte 27-19 til Norge.

Norge føk ut av startblokkene i Nadderud Arena. Thomas Boilesen noterte seg for to scoringer innledningsvis, og for Hviterussland var det lite som stemte i samspillet offensivt. Norges bakerste mann, Robin Haug, tok seg av det som kom, og etter ti minutter hadde bortelaget fortsatt til gode å få hull på byllen.

Norge ledet 5-0, men så sa det stopp offensivt for de rødkledde nordmennene. Heldigvis, sett med norske øyne, fortsatte Robin Haug å stå godt i målet, og etter rundt syv målløse minutter for Norge satt endelig scoringen og stillingen var nå 6-4.

Mot slutten av omgangen ville også bortelagets keeper, Viachaslau Saldatsenka, være med på målvaktsshowet. Norge spilte seg til gode muligheter, men slet med å score. I det som var en svært målfattig omgang, var stillingen til pause 11-10 i favør Norge. Det var takket være at Vetle Eck Aga scorte sitt første landslagsmål med en kanon fra 14 meter i omgangens siste sekund.

I pausen var trener Geir Erlandsen fornøyd med sjansene Norge skapte, men han ønsket at Norge fikk opp tempoet og satte flere skudd bak Saldatsenka, og ikke bare på han.

Tidlig i den andre omgangen tok bortelaget ledelsen for første gang i kampen, og den norske drømmen om å vinne med minst åtte mål og med det ha god mulighet til å vinne gruppen, virket fjern.

Men håpet om to poeng i kampen levde i beste velgående, og Norge lot ikke hviterusserne lede lenge. Og tydeligvis hadde ikke de norske gutta mistet troen på muligheten for gruppeseier heller.

Hviterusserne byttet ut Saldatsenka som storspilte i første omgang, og kombinert med bedre skyting fra de norske spillerne, tok Norge tilbake både kommandoen og ledelsen i kampen. Begge kantspillerne til Norge leverte feilfritt offensivt, og endte kampen med null bom og henholdsvis ni og syv mål.

Mot slutten kjempet Norge mot klokken for å rekke å komme åtte mål foran, og da sluttsignalet gikk i Nadderud Arena var fasiten 27-19 til stor norsk jubel.

Robin Haug leverte en strålende kamp som Norges bakerste mann, og var svært delaktig til at "nødlandslaget" til slutt vant stort og kun slapp inn 19 mål.

Nå ligger Norge meget godt an til å vinne gruppen, ettersom dagens åttemålseier gjør at man leder på innbyrdes oppgjør mot Hviterussland på grunn av flere bortemål.

EM-kvalifisering menn

Norge - Hviterussland: 27-19 (11-10)

Nadderud Arena, Norge

0 tilskuere

Norges lag: Robin Paulsen Haug, Tom Kåre Nikolaisen 1, Olaf Richter Hofstad, Lasse Balstad, Sebastian Barthold 9, Aksel Horgen 7, Thomas Boilesen 6, Vetle Eck Aga 1, Simen Schønningsen, Tobias Grøndahl 1, Kasper Thoresen Lien, Andreas Horst Haugseng, Besard Hakaj 1, Christoffer Rambo 1, Emil Kheri Imsgard, Herman Vildalen

Hviterusslands toppscorer: Barys Pukhouski 9 mål.

Utvisninger: Norge 4x2 minutter, Hviterussland 5x2 minutter.

Kamprapporten finner du her.

**Norge spiller fire offisielle seniorlandskamper for menn i perioden 5.-9. januar - med to ulike landslagstropper.

To av oppgjørene er mot Hviterussland i EM-kvalifisering. Les mer om den troppen her!

To av oppgjørene er mot Danmark, som del av oppkjøring til det forestående VM i Egypt. Les mer om den troppen her!

Sebastian Barthold leverte like feilfritt som i den første kampen mot Hviterussland, og ble på fredag Norges toppscorer med 9 mål.

Aksel Horgen ville ikke være mye dårligere enn sin kollega på motsatt kant, og endte med syv scoringer på like mange forsøk.