Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Guro Nestaker ble Storhamars toppscorer med ni mål.
Guro Nestaker ble Storhamars toppscorer med ni mål.
Foto: NTBscanpix

Lovende start for Storhamar

Storhamar viste gode takter i første gruppespillkamp i European League. Kampen endte med tap 33-29.

Storhamar ledet på det meste med fem mål, og var i føringen store deler av kampen. Dessverre holdt det ikke helt inn for de norske jentene, og kampen endte 33-29 til rumenske CS Minaur Baia Mare. 

Storhamar fikk en flott start på kampen, mye takket være godt forsvarsspill og en meget solid forestilling fra Stine Lidèn i mål. Med to redninger fra start, kunne Emilie Hovden kontre inn kampens første scoring. Lidèn fortsatte å storspille bak et godt norsk forsvar, og mens Baia Mare slet med å få ballen i mål, spilte Storhamar seg til gode muligheter og økte ledelsen. Midtveis i omgangen sto det 5-8 til de norske jentene.

Med nysignerte Ann Grete Nørgaard i karantene, fikk unge Susann Liberg Amundsen, som knapt har spilt i eliteserien, sjansen på venstre kant. Den tok hun godt vare på og scoret 3 av 3 fra sin posisjon i første omgang. 

Utover i omgangen falt intensiteten i angrepsspillet til Storhamar, og det tok ikke lang tid før Baia Mare hadde hentet inn ledelsen. 8-11 ble til 11-11 og deretter tok det rumenske laget ledelsen for første gang i kampen. Storhamar hang heldigvis godt med og til pause lå de under med ett mål på stillingen 14-13. 

Tidlig i andre omgang var Storhamar tilbake i flytsonen og tok ledelsen etter to fine aksjoner fra Guro Nestaker. Også Tonje Enkerud meldte seg på i angrepsspillet og noterte seg for to raske scoringer. Dermed var de igjen fire mål foran og viste med det hvorfor de står med 11 strake seire i REMA 1000-ligaen. Ved halvspilt omgang sto det 25-22 til det norske laget. 

Mot slutten av omgangen giret Baia Mare opp og utnyttet at Storhamar slet med å score. 24-27 ble 28-28 og med fem minutter igjen var det rumenske laget i ledelsen for første gang i omgangen. Den beholdt de kampen ut og vant til slutt 33-29.

Guro Nestaker var svært toneangivende for Storhamar i andre omgang med ni scoringer. Hun ble kampens toppscorer sammen med Baia Mares Jovana Kovacevic. 

Storhamar skal også møte russiske Astrakhanochka og tyske Thüringer HC i gruppespillet. Det russiske laget er neste motstander og den kampen spilles 16. januar kl 14.00. 

KAMPFAKTA

EHF European League kvinner, gruppespill 
CS Minaur Baia Mare - Storhamar: 33-29 (14-13)
Sala Polivalenta Lascar Pana, Romania
0 tilskuere

Toppscorer Storhamar: Guro Nestaker, 9 mål.

Toppscorer CS Minaur Baia Mare: Jovana Kovacevic, 9 mål.

Utvisninger: CS Minaur Baia Mare 3x2 minutter, Storhamar 2x2 minutter.

Fullstendig kamprapport finner du her.
Mer om E-Cup