Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lasse Balstad er en av spillerne i rekruttroppen
Lasse Balstad er en av spillerne i rekruttroppen
Foto: NHF

Kvalifisering til EHF EURO 2022

Fremtidens Håndballgutter skal spille to landskamper mot Hviterussland. Målet er EM-plass i 2022.

Når Håndballgutta spiller EM-kvalifiseringer mot Hviterussland denne uken, er det ikke med de vanlige kjente navnene på startlisten. Christian Berge og hans menn lader nemlig opp til VM i Egypt for tiden og skal spille to kamper mot Danmark i oppkjøringen (7. og 9. januar). Og på grunn av smittevernregler, er det for tiden ikke mulig å krysse landegrensene for de som har fast bopel i utlandet – noe de fleste av spillerne på VM-laget har.

Dermed har trener for rekruttlandslaget Geir Erlandsen, samlet en tropp med spillere som skal påta seg oppgaven å forhåpentligvis sikre Norge en plass i EM i Ungarn og Slovakia i januar neste år. I troppen er det mange debutanter, men også noen kjente navn som Christoffer Rambo med sine 93 landskamper og Sebastian Barthold med 31 kamper. Hele 10 av de 17 i troppen spiller til daglig i utenlandske ligaer, så det er på ingen måte nybegynnere vi snakker om. De fleste av spillerne har dessuten god erfaring fra yngre landslag og tidligere kamper med rekruttlandslaget.

Erlandsen får tre treninger med et nykomponert lag før den første av de to kampene mot Hviterussland.

- Det er bra trøkk i gruppa. Vi har jobbet en del med både forsvar- og angrepsspill. Men med bare tre felles treningsøkter, begrenser det seg hvor mye vi kan få til når det gjelder samhandling. Gutta må senke skuldrene og gjøre det de gjør i klubbene sine, bruke den kreativiteten de har, mener treneren.

Laget reiser frem og tilbake på dagen til kampen i Minsk for å redusere muligheten for koronasmitte. Av helsemessige årsaker blir Erlandsen hjemme i Norge og gjør forberedelser til hjemmekampen fredag. Derfor skal Joar Gjerde ledet laget i bortekampen.

- Vi har forberedt oss så godt vi kan og tror vi møter et toppet lag i Minsk. De har flere gode enkeltspillere, så vi må spille på topp fra starten av, sier Erlandsen.

Dette er troppen til kampene mot Hviterussland

Kampene spilles slik:

Tirsdag 5.1 kl. 15:30 Hviterussland - Norge (V4/viaplay.no)
Fredag 8.1 kl. 18:15 Norge - Hviterussland  (TV 2/Sumo)

FAKTA:
EM-kvalifiseringen består av åtte grupper med fire lag i hver. De to beste nasjonene i hver gruppe og de fire beste treerne kvalifiserer seg til EM 2022. Norge, Latvia, Hviterussland og Italia utgjør gruppe 6.
Les mer om EM-kvalifiseringen på EHF sine sider!